21 Ekim 2010 Perşembe

Toro Rosso, Kore'de F-Kanalı Kullanmayacak

Sezonun son aero testinin ardından takım, beklentilerin karşılanmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğramıştı.

Takımın resmi internet sayfasına yazan Alguersuari, Kore'de uzun düzlükte f-kanalın etkili olacağını da kabul etti.

Alguersuari: "Kore'ye gitmeden önce sezonun son aero testinde STR5'i kullandım. O testte, Kore'de f-kanalı kullanmayacağımıza karar verdik. Beklediğimiz sonuçları vermedi, utanç verici; pistin çizgisi itibari ile avantaj saylayacaktı"

Toro Rosso'nun ilk olarak f-kanalı İtalya'da kullanmasına rağmen henüz bu sitemi yarışa taşıyamadılar. Kore'de de bu sistemin kullanılamayacak olması, Sauber'in yakalanma umutlarına da bir anlamda darbe vurdu.

Buna rağmen Alguersuari, Toro Rosso'nun Kore'de başarılı bir hafta sonu geçirebileceğine inanıyor.

Alguersuari: "Hafta sonu hakkında yine de iyimserim. Bu pist, herkes için yeni ve takımlar önceki verileri temel alamayacaklarından simülatörlere de yeni. Bu, küçük ve büyük takımları daha eşit şartlara getiriyor."

"Aracı çalıştırmada iyi bir şey bulursak belki de iyi bir sonuç alabiliriz. Yine de dört gözle bekliyorum; yeni bir pisti, yeni bir ülkeyi ve yeni bir kültürü keşfetmek her zaman heyecan vericidir."


Kore pistinde iki tane uzun düzlük mevcut, son sektörde ve ilk sektöre girişte bu düzlükler.. Ciddi anlamda fduct güzel bir avantaj sağlayabilirdi bu iki düzlükte de ama, Alguersuari testlerden memnun kalmadıysa, aracın uyum problemi yaşıyor olması gerekir.. Alt sıralarda yer alan takımların diğerlerinden bir adım öne çıkması için bu tip durumları kullanması gerekir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder