26 Ekim 2010 Salı

Aberdeen vs. Falkirk

Ev sahibi Aberdeen'de Zander Diamond ve Yoann Folly'nin sakatlıkları hakkındaki son durum maç saatinde belli olacak.. Cumartesi günü oynanan ve 4-2 kazanılan maçta, iki oyuncu da ayak bileğinden problem yaşamıştı.. Andy Considine'nın dizindeki sakatlıktan ve de Nikola Vujadinovic'in ayağındaki çekmeden dolayı bugün oynamaları pek mümkün gözükmüyor..

Falkirk'de savunma oyuncusu Tam Scobbie'nin dizindeki sakatlıktan dolayı oynayamayacağı maçta, Jack Compton ile Tam McManus da henüz iyileşmedikleri için kadroda yer almıyorlar..


Falkirk menajeri Steven Pressley haftasonu oynadıkları Queen of South maçında aldıkları 5-1'lik galibiyetin çok güzel olduğunu ve bu maçtaki performanslarının Aberdeen'in kendilerini daha ciddiye almalarını sağladığını düşündüğünü belirtmiş.. Sözlerini performanslarının iyi gittiğini ve bu maça kazanmak için çıkacaklarını söylerek bitirmiş..


Alt ligin temsilcisi Falkirk, 10 maçta elde ettiği 18 puanla, liderin 5 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor.. Alt ligi pek takip etmiyorum ama üst ligde bile Celtic ile G.Rangers'ın kalitelerinin diğer ekiplere göre ne kadar üst seviyede olduğunu bildiğim için, Falkirk'ün kalitesini de tartışırım.. Geçen sene Premier'den düştüler zaten..

Aberdeen ise İskoçya Premier League'de sıkıntılı geçen günlerini geçen hafta elde ettiği flaş galibiyet ile biraz ferahlattı denebilir.. 21 Ağustos'tan beri ilk galibiyetlerini elde ettiler.. 9 maç sonunda 10 puanı bulunan Aberdeen, düşme hattının 5 puan üzerinde yer alıyor.. Bu galibiyet Avrupa kuplarına katılma seviyesine olan farkı da 4 puana indirdi..


Bir önceki turda Hearts'ı 90+4'de yenince Falkirk beni üzmüştü ve adminlerimizden Hakan Solak'ın efsane kuponunun daha da efsane olmasına engel olmuştu..

Hakan Solak Abarttı!..

İşte o Falkirk geçen sene Premier League'deyken de Aberdeen ile 4 kez karşılaşmış ve yalınızca 1 maçta sahadan boynu bükük ayrılmış.. Hearts'ı elerken, rakip iyi futbol oynamıyordu ve kendi evlerindeydiler.. Bugün rakip yine iyi durumda değildi ama haftasonu Hibernian karşısında alınan 4-2'lik galibiyet olmasa sürpriz bir beraberlik neden olmasın derdim.. Ama gerek Falkirk menajerinin korkusuz açıklamaları, gerek geçen sene alınan sonuçlar beni ne alacağım konusunda biraz tereddüte düşürdü.. Bir önceki turda Raith karşısında bile Aberdeen 2 gol yiyip, 3-2 tur atladığı için bu maçta da goller üzerinde duracağım.. İddaa için 1.65'ten üst seçeneği, büro için de garanti seçim 1.5 üst olacaktır.. İki ekibin de en az 1 gol bulacağını düşünüyorum..

2 yorum: