23 Ekim 2010 Cumartesi

Kore GP - Tahminler - Bölüm 2

031 - A Grubu - 0101 - Fernando Alonso

Fernando Alonso eğer şampiyon olmak istiyorsa burada en önde yer almalı.. En önde yer alamıyorsa da Webber ve Vettel'in mutlaka, hatta Hamilton'ın önünde yer alamlı yarış bittiğinde..

İlk gün içerisnde kendini müthiş geliştiren, ikinci güne geldiğimizde son saniyede pole pozisyonunu işleri sadece arabayı kullanmak olan iki tane kabiliyetsize kaptırsa da, aracının gelişimini en üst seviyede verimle kullanan ve bu sezonki performansı için en iyi sezonum diyen İspanyol pilotu tercih ediyorum..

O da sanırım biliyor geri kalan yarışlarda neler yapacağını ki en iyi sezonum diye belirtti.. Galibiyetlere bir halka da burdan ekleyelim..


031 - B Grubu - 0105 - Jenson Button

Temiz taraftan kalkıp fırsatı değerlendirmesini bekliyorum.. Zaten grubun diğer isimlerine göre de şampiyonluk yarışı içerisinde olan tek isim.. Kubica inişli-çıkışlı grafik göstermeye başladı sezon bitmeye yakın.. Rosberg ve Massa'nın da ne kadar zorlasalar da geçebileceğini pek sanmıyorum Button'ı.. F-duct sistemini iyi kullanan McLaren ilk sektörde müthiş hızlıydı.. Bunu da hesaba katıp kalkışta bir sürpriz yapmasını bekleyeceğim açıkçası..


031 - C Grubu - 0124 - Michael Schumacher
031 - F Grubu - 0213 - Timo Glock


Yer aldıkları grupta diğer isimlere göre daha tecrübeli oldukları için bu iki ismi aynı kategoride değerlendirmeyi uygun buldum.. M.Schumacher zaten herkesden daha tecrübeli bir isim.. Timo Glock da yer aldığı zayıf grupta HRT pilotlarından birşey beklemediğimi düşünürsek, tek engel takım arkadaşı Lucas di Grassi olacaktır.. Sıralamada da onun üstünde yer alarak tecrübesini zaten göstermişti..

M.Schumacher'in yer aldığı grupta Rubens Barrichello da var ama Alman pilot çok ağır basıyor yaptığı açıklamalar ve rahat tavırlarıyla.. Adrian Sutil zaten yorumsuz, yazık ediyor altındaki araca.. Kobayashi de balon çıktığına göre M.Schumacher çok sağlam bir tercih olacak..


031 - D Grubu - 0135 - Nico Hulkenberg
031 - E Grubu - 0202 - Jaime Alguersuari


Yine iki ismi aynı kategoriye aldım, bu seferki nedenim de diğer isimlere göre çok daha verimli bir sezon geçiriyorlar..

Hulkenberg takım arkadaşının hemen gerisinde olsa da, ilk 10 ismin dışında, geriye kalanların en verimlisi.. Petrov zaten felaket bir sezon geçiriyor, yarışa da 5 sıra geriden başlayacak.. Heidfeld spekülasyon peşinde, Liuzzi de ilk elemeyi bile geçemedi..

Alguersuari de bulunduğu grupta sadece takım arkadaşına karşı zorlanabilir ama Buemi'den agresif bir tavır sergilemesini ve hata yapmasını bekliyorum açıkçası.. Lotus pilotları Kovalainen ve Trulli'nin de motorlarının gücü pek yetmez Alguersuari ile kapışmaya..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder