10 Ekim 2010 Pazar

BUCA'DA AYBABA DEVRİ


samet aybaba'nın takımın başına gelmesi beni çok mutlu etti. bülent uygun'un takımı yarı yolda bırakıp gidişi umuyorum ki futbolcuları hırslandırmıştır. bülent uygun'u eskişehir maçının ardından lig tv'de gördüğümde bu adamın istanbul'da ne işi var demiştim. anladığım kadarıyla işi pişirmeye gitmişti sayın hazır asker.

neyse o defter kapandı. bucaspor için hayırlı bir anlaşma oldu diye düşünüyorum. aybaba lig tecrübesi üst düzeyde olan bir teknik adam. 3 kere kupa finali oynayıp 2'sinde bu kupayı kaldırabilmek her babayiğidin harcı değil. fenerbahçenin 30 senedir başındaki teknik adamların beceremediği bir iş en basitinden.

bu söylediklerimin yanında otoritesinin sağlam oluşu, 4 büyüklerden birinin başında görev yapmış olmanın getirdiği tecrübe vb. genç bir kadroya sahip olan buca için büyük bir avantaj .

bucaspor'un en kısa zamanda mabedine yani buca arena'ya dönmesi gerekiyor. orada rakiplere yaptığı baskıyı ne alsancak'ta ne de atatürk'te yapabildi. zeminlerin de bozuk oluşu takımı çok etkiledi.

haftaya yeni hocasıyla ilk deplasmanına çıkacak bucaspor için bir puan dahi çok önemli sayılacak. antep deplasmanı öyle hafife alınacak bir deplasman değil. ilk maçtan büyük bir sıçrayış beklemek safdillik olacaktır ancak teknik adam değişikliklerinde takımların pozitif etkilendiklerini görüyoruz. o anlamda antep deplasmanından umutluyum.

uygun gibi karakter problemi yaşayan ve yaşatan bir adamdan kurtulduğumuz içinse başlardaki kinim yerini mutluluğa bıraktı. başarısız olur temennilerimse devam ediyor... beter olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder