31 Ekim 2010 Pazar

Red Bull Brezilya'da Kazanmaya Çalışacak

Geçen sene Brezilya'da kazanmayı başaran Webber "Brezilya atmosfer açısından sezonun en iyi pistlerinden birisi. Brezilyalılar tamamiyle motor sporlarına düşkünler ve bir çok dünya şampiyonuna sahipler."

"Açıkçası geçen seneden oraya ait bir çok iyi anım var, iyi bir galibiyetti ve bu sene de galibiyet kazanmaya çalışacağız. Şampiyonada kritik bir dönemdeyiz bu yüzden mümkün olan her fırsatı değerlendirmeliyiz." dedi.

Sebastian Vettel "Önümüzdeki Brezilya yarışı için bir çok olumlu şey var. Pist harika ve oradaki seyirciler spor için tutkulular. Yarışta atmosfer harika oluyor ve şehir de çok ilginç."

"Interlagos pisti saat yönünün tersine olduğu için oldukça mücadeleci çünkü saat yönünde dönülen pistlerden sonra boyun kaslarınıza çok fazla yük biniyor. Aynı zamanda tümsekler de zorlayıcı."

"Pist iyi aerodinamik etkinlik gerektiriyor, bu yüzden RB6'ya uyması gerekiyor ancak yokuş yukarı olan start finiş düzlüğü daha güçlü motorlar için avantaj olacak."

"Burası her zaman zorlayıcı bir pist ve hava koşulları genelde önemli rol oynar." dedi.


Evet benim de dikkatimi çekmişti ama birinin bu durumdan bahsetmesini bekledim yorum yapmak için.. Bizim İstanbul Park gibi Brezilya'da da saat yönünün tersine gidecek pilotlar.. Bu durumun sezonun ağırlığının iyice arttığı zamanda gelmesi bazı isimleri olumsuz etkileyebilir.. Burda ortaya tecrübe ve sürücü kabiliyetleri girecektir.. Webber tecrübe açısından iyi olduğu için her zaman gözümde Vettel'in bir adım önünde.. Start anında bir sıkıntısı olmazsa, Webber, "Şampiyon kim?" sorusunun cevabını son yarışa bırakabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder