23 Ekim 2010 Cumartesi

Formula 1 - Kore GP - İkinci Günün Ardından

Kore'de ikinci gün zirvede yer alan isim RedBull pilotu Sebastian Vettel oldu..

Son antreman turunda Robert Kubica'nın zirvede olduğu haberleri gelince, içimde bir umut belirmişti.. Acaba diyordum, Kubica bu işi bu sefer kıvırabilecek mi.? Zemiminin yeni olmasından dolayı toz tutması, pilotların sert lastiklerle ilk zaman turlarını atmalarına sebep olmuş.. Yol tutuşunun artmasıyla son bölümde bir anda bütün pilotlar piste çıkınca hâliyle trafik de olmuş.. Hamilton, Alonso ve özellikle de Vettel trafikte takılıp iyi zaman turlarını atamamışlar.. Zamanlamasını iyi ayarlayan Robert Kubica ise en hızlı zaman imza atmış..

Son Antreman Sonuçları
Formula 1? - The Official F1? Website



Sıralama turlarına yetişebildim..

Force India maalesef yine hayal kırıklığı yarattı bende.. Seneye fena değişiklikler olabilir.. Vitantonio Liuzzi ilk elenen isim olurken, Adrian Sutil de 14. sıradan yarışa başlayacak.. Bir diğer hayal kırıklığı Vitaly Petrov ise hızlı tur attığı sırada pist dışına taşıp ancak 15. sırada kendine yer bulabildi.. Geçen yarış da start anında kazaya sebebiyet verdiği için 5 sıra cezasını da düşünürsek, Vitaly Petrov için kabus dolu bir Cumartesi geride kaldı denebilir..

Kamui Kobayashi ise 12. sırada kendine yer buldu.. Takım arkadaşı Nick Heidfeld'in hemen önündeydi, Force India ve Toro Rosso'nun da önünde yer aldılar birlikte ama Mercedes ve Williams ekiplerini de geçemediler..

Rubens Barrichello ve Hulkenberg 10. ve 11. sırada yer alırken, son elemeye kalıp 9. olabilen M.Schumacher'in aksine Nico Rosberg; Kubica, Massa ve Button'ı geride bırakıp, zirvedeki dörtlünün hemen arkasında yer aldı..

Zirve de oldukça karışıktı sıralamanın son anlarında.. Bir kez daha bu şekilde sonuçlanan sıralama olduğunu hatırlıyorum.. Ben Fernando Alonso oynamışken 0.002 saniye ile kaybetmiştik..

Mark Webber diğer isimlerden biraz daha önce çıkıp, bir fazla tur daha attı.. Fernando Alonso damalı bayrağı gördüğünde kendi derecesini geliştirmişti ama Vettel ile Webber henüz son sözlerini söylememişlerdi.. Son sektöre girerken iki isim de Alonso'nun gerisindeydi fakat virajlı olan son sektörü çok hızlı geçti iki isim de.. Önce Sebastian Vettel pole pozisyonunu devraldı.. Ardından Mark Webber de Fernando Alonso'yu geride bırtaktı fakat takım arkadaşının gerisinde 2. sırada yer aldı..

Sıralama Sonuçları
Formula 1? - The Official F1? Website

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder