22 Ekim 2010 Cuma

Formula 1 - Kore GP - İlk Günün Ardından

İlk iki antreman sona erdi ve zirvede şu an için RedBull pilotu Mark Webber yer alıyor.. Erken saatlerde olduğu için izleme fırsatı bulamadım ama son antremanı ve sıralama turlarını bu gece, sabaha karşı izleyeceğim..

İlk kez yarışılacak bu pistte ilk gün kendi adıma pozitif birşeyler çıkaramazdım ama yarın daha net şeyler kafama oturmaya başlar.. Pilotların bazıları memnun, bazıları ise şikayetçiler..

Bugüne kadar yazdıklarımdan M.Schumacher ve Alonso isimlerini ön planda tutmuştum.. Kobayashi ve Kubica'yı da listeme sürprizler olarak eklemiştim..

Fernando Alonso ilk antremanda piste alışma sürecini en hızlı atlatan isimlerden.. İkinci antremanda elde ettiği derece ile arasında neredeyse 6 saniye fark var.. Bu dikkat edilmesi gereken bir durum bence..

Altındaki araba olmasa hiçbir şekilde üst sıralarda yer alamayacağını savunduğum Sebastian Vettel ise ilk antremanda elde ettiği 2 saniye geliştirebildi sadece ikinci antremanda.. Kubica'da Webber, Alonso ve Hamilton'ın ardından dördüncü sırada yer aldı..

Sebastian Vettel antremanlar sonrasında pit girişi oldukça sınırların üstünde çünkü kör, birisinin pite girip giremeyeceğini göremiyorsunuz ve pite girecek olanlar yavaşlamak zorundalar derken, M.Schumacher ne kadar tecrübeli ve olaya hâkim olduğunu kanıtlar nitelikte açıklamalar yaptı..

Efsane Alman pilot M.Schumacher bu tür konuları konuşabileceğimiz bir çok pist var, bu yüzden çok olağandışı olan bir pit girişi ya da çıkışı görmüyorum diye belirtirken bazı pilotların bahsettiği kadar zararlı değil bu durum açıklamasını yapmış..

İlk Antreman Sonuçları
Formula 1? - The Official F1? Website

İkinci Antreman Sonuçları
Formula 1? - The Official F1? Website

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder