28 Ağustos 2010 Cumartesi

SPOR KÜLTÜRÜ



sonunda dünya şampiyonası başladı. ülkemizin 3 numaralı sporu (1.futbol 2. at yarışı) basketbol, açılış maçlarının oynandığı bugünde tribünlere seyirci çekememiş durumda. üzüntü veren bir durum ama ülke gerçeğini yansıtıyor.

2000 yılından bu yana avrupa ve dünya şampiyonalarını takip etmeye çalışıyorum. o ülkelerde de ev sahibi olmayan ülkelerin karşı karşıya geldiği maçlarında seyirci sayısının düşük olduğunu hatırlıyorum ;ancak bizdeki kadar da değildi bu seyircisizlik durumu. şu dakikalarda oynanan yunanistan-çin maçında parmakla sayılabilecek bir seyirci kitlesi mevcut.

ülkemizde spor seyircisi diye bir güruhtan söz etmek neredeyse imkansız. anlayacağınız hasbelkader bir olimpiyat düzenleme hakkı verilseydi bizlere, görünen tabloda büyük sporcuları seyircisiz bırakacakmışız.

dünkü açılış töreni konsept itibariyle fena sayılmazdı. gördüğüm kadarıyla salonlardaki aktiviteler, 3'lükler sonrası yükselen anonslar nbavari bir şölen yaratılmaya çalışıldığını gösteriyor. salonlar gerçekten çok güzel hale getirilmiş. skorbordlar apayrı bir hava katmış salonlara. bütün bunların yanında tek eksik seyirci.


akşam fildişi sahilleri ile oynayacağımız maçta tribünlerin dolacağını düşünüyorum. hatta hınca hınç dolar o tribünler. belki amerika'nın maçlarında da seyirci sayısı bir hayli fazla olabilir ancak diğer maçlarda basketbolcuların boş tribünlere oynayacağı kesin. oysa en önemli şampiyonluk adayları yunanistan, ispanya, arjantin gibi takımları belki de hayatımızda ilk ve son kez tribünden izlemek keyifli olabilirdi.

şampiyonanın izmir ayağındaki maçları takip etmek isteyen bendenizi nasıl bir tablo bekliyor merakla bekliyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder