5 Kasım 2010 Cuma

Hibernian vs. Hearts

Edinburgh derbisi öncesinde iki menajerin yorumlarını okudum.. Hibernian menajeri Colin Calderwood, o atmosferde bulunmak sanırım güzel olacak derken, Hearts menajeri Jim Jefferies derbi atmosferinin dışında sezonluk bir değerlendirme yapmış.. JJ'ye göre ligi Celtic ve Rangers'ın ardında bitirmek, bir başka deyişle Hibernian'ın önünde bitirmek daha önemli..

Fikstürü gördüğümde aklımdan Hearts çiftesi almak geçiyordu.. Bir üstteki maçta Kilmarnock'tan bahsederken, Hearts'ın daha baskılı taraf olduğunu söylemiştim, 0-3 yenilgiye rağmen.. Hibernian ise geçtiğimiz hafta deplasmanda Dundee United'a yenildi.. Penaltı da kaçırdıkları maçta, ilk yarı Riordan ile etkili olmaya çalıştılar, ikinci yarı da daha aktif olan taraf görüntüsü verdiler ama Goodwillie'nin golüne engel olamadılar..

Sanki karşılıklı gollerle maç 1-1 bitecekmiş gibi geliyor.. Tahmin yapması gerçekten güç bir mücadele.. Ama benim görüşüme göre böyle kafa kafaya açılmış oranlarda, bir de üzerine deplasman takımı ufak da olsa favori gösterilmişse, imkanınız varsa ilk golü deplasman takımı atar oynayabilirsiniz..

İddaa için sürpriz seçim ilk yarı Hearts, maç sonu beraberlik olsun.. Betsson'dan tercih edeceklere ise ilk golü Hearts atar, hatta ilk yarı atar denemelerini tavsiye ederim..


Hamilton vs. Dundee Utd

Yanlış anlamadıysam Dundee United forması giyen 4 oyuncu bir olaya karışmışlar.. Danny Swanson yüzünden yaralanmış ve olaya karışan diğer isimlerden David Goodwillie ile Barry Douglas ise menajer tarafından bu maç için kadroda yer almayabilirmiş..

Özellikle David Goodwillie'nin olmaması Dundee United'ın hücum gücünü bir hayli azaltacaktır.. Son 5 maçta da golle buluşan genç forvetin eksikliği hissedilir.. Kadroları beklemekte fayda var.. Glasgow deplasmanına getirilmişler ve gece bir olaya karışmışlar sanırım.. Hâlâ kafile ile birlikteler ama BBC Scotland'ın geçtiği habere göre menajer Peter Houston durumdan pek memnun olmadığı için kadroda yer vermeyebilirmiş.. Zaten basın toplantısında da olay hakkında konuşmak istemediğini söylemiş..

Hazır rakip bu kadar karışmış durumda iken acaba ligin zayıf halkalarından diyebileceğim Hamilton bir sürpriz yapar mı sorusu aklıma geldi.. Menajer Billy Reid maç için pozitif düşüncelere sahip.. Dundee United'ın daha kaliteli bir kadroya sahip olduğunu ben size söyleyebilirim ama, Billy Reid iki takımın da eşit kalitede olduğunu belirtmiş..

Ben riski göze alıp sistem kuponlarında ev sahibini denerdim.. İddaa için 2.50 verilmiş.. Betsson'dan oynayanlar ise Hamilton DNB seçeneğini akıllarında bulundursun..

1 yorum:

  1. Hamilton 0 - 1 Dundee Utd

    Günün tuzu biberi oldu.. 68'de girip 76'da gol atan David Goodwillie'den bahsetmeme gerek yok sanırım.. Yukarıda ne kadar etkili olabileceğini yazmıştım..

    YanıtlaSil