21 Kasım 2010 Pazar

KAYSERİSPOR 0 - 0 GALATASARAY (21 KASIM 2010)

maç başında gördüğüm kadro beni memnun etmedi. doğruyu söylemek gerekirse hagi'nin manisaspor maçından sonra söylediği gibi operasyonu tamamlamasını bekledim. ancak görüldü ki hagi'nin böyle bir niyeti yok. niyet hala günü kurtarmak.

gerçi hagi düğmeye bassa da elindeki malzemeye en fazla çağlar birinci'yi belki musa çağıran'ı ekleyebilirdi.

her neyse maçın başında yalandan bir kayseri baskısı izledik. sonrasındaysa oyun hakimiyetini ele geçiren bir galatasaray. orta sahada yeteneksiz barış'ın oluşu sanıyorum ki mustafa sarp'tan çok daha iyi. almanya genç milli takımında oynamış bir adamın kalitesini tartışmamak lazım her şeye rağmen. ayhan da geçtiğimiz haftaya göre takımı daha ileri götüren bir futbol oynayınca ilk yarıda galatasaray adına fena bir futbol izlememiş olduk. bu kayserispor galatasaray kalesine gelemedi anlamına gelmesin. galatasaray ne kadar gitmişse en az onun kadar geldi kayseri forvetleri kaleye.

elano'yu ve yeteneklerini gördükçe lanet olsun duygusal oyunculara diyesim geliyor. adam resmen büyük bir yıldız ancak belli ki mutlu değil. adamın yüzünde mutluluğa dair tek bir iz yok. zaten haftaiçinde de bunu dilegetirmişti. adam brezilya'sına gitmek istiyor. sanıyorum ki arkadaşı yok. canı çok sıkılıyor. kupa maçında attığı golden sonra bile gülmeyen bir yüz ifadesi. yok arkadaş mutsuz futbolcu takımlara yaramıyor.

pino tırtıklıyor, gördüğü her yerden vuruyor. bu iyi bir şey tabii ancak bunu bencillik düzeyine çıkarmamalı. sanırım hagi'den torpilli. o yüzden vurmayı bırakmayacaktır.

takımda popesculu dönemin izlerini özellikle ikinci yarıda neill'e gördük. mantıklı bir taktik. servet yerine topların neil'de toplanması ve neil'in driplingle öne çıkarak top dağıtması gayet akıllıcaydı. bunu her maçta yapmalı diye düşünüyorum.

evet yorumlarım bu kadar. son sözlerim stadyum ve gelecek üzerine olsun. kadir has gibi stadyumlar artsın da futbol izleyiciliği, sinema izleyiciliği gibi daimi hale gelsin. insanlar medeniyete koşar gibi gelmişler stadyuma. umarım birçok anadolu takımı böyle stadyumlara kavuşur.

gelecek içinse umutlu laflar edemiyorum. geçen haftadan itibaren bir sonraki sezon neler yapılabilirizi düşünen bendeniz, beşiktaş maçını sırf derbinin hatrına izleyecek. birçok galatasaraylı da öyle yapacaktır eminim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder