13 Kasım 2010 Cumartesi

SCHUSTER ÜZERİNE

Ligler başlayalı henüz yarım sezon bile geçmedi ancak türk medyası Schuster'in ipini şimdiden çekmeye hazırlanıyor.Bu şaşırtıcı bir gelişme mi?
Ortada bazı gerçekler var; ilki Barcelona kulubü üyesi olup, Real Madrid'in başındayken(!) El Clasico öncesi basın mensuplarına "Barcelona'yı yenmemiz mümkün değil" açıklamasını yapacak kadar rahat konuşabilen,kendi milli takımında oynamayı herkese göre çok basit sebepler yüzünden reddeden, Türkiye'ye geldiğinden beri medyaya alaycı ve kibirli bakış ve sözleriyle yaklaşan bir sonradan olma İspanyol. (Beşiktaş taraftarının Madida,Amokachi,Sergen,Nouma,Quaresma gibi "arıza" karakterleri çok sevdiğini ve özel bir bağ kurduklarını hatırlatmak isterim)
İkinci gerçek ise Tigana-Ertuğrul Sağlam-Mustafa Denizli'nin yıllardan beridir Beşiktaş'ın üzerinde bıraktığı, sigara tiryakisi bir ciğerdeki katran gibi katılaşmış renksiz,keyifsiz,korkak,özgüvensiz futbol oyun yapısını yarım sezon bitmeden yıkmayı başarmış, yenilse de, kolay gol yese de umutları tüketmeyen, izleyenleri heyecanlandıran, son dakikaya kadar denemeyi bırakmayan, oynadığı her maçı kazanma ihtimali olan,oyunu rakip sahada oynamaya çalışan bir Beşiktaş takımı yaratmış olması! Üstelik Nihat,Holosko, Nobre ve Tabata'nın olduğu zayıf bir hücum hattıyla!
Şu günlerde bu asi adam kenarda akreditasyon kartını boynuna takmadı diye küstah olmakla eleştiriliyor. Şu konuyu gözden kaçırmamak gerekiyor,kurallar herkes içindir evet ancak kural koyucuların bu tür uygulamalarının yalnızca düzeni sağlamak için değil, güçlerini ensemizde hissetmemizi istedikleri için olduğu aslında hepimizin içten içi bildiği bir gerçek.Polisle karşılaştığınızda hiç bir suçunuz yoksa bile sizi aramak istediğinde ya da arabanızı didik didik ettiğinde hissettirdikleri duygu bu değil midir? "Devlet senden çok daha güçlüdür ve istese bu gücünü şu an kullanır, o yüzden uslu dur" Ne var ki bazı kurallar da yıkılmak içindir. O yüzden Schuster'in bu hareketini hiç de yadırgamıyorum.
Tekrar futbola dönersek Schuster'in kısa vadede sonuça yansımasa da bu güzel oyuna kazandırdıklarını düşününce ve uzun zamandır rakibi oynatmamaya değil de kendisi oynamaya çalışan bir Beşiktaş görünce şunu demek geliyor içimden; Schuster'i de harcamayın arkadaşlar!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder