1 Kasım 2010 Pazartesi

Kubica Brezilya'nın "Piyango" Olmasını Bekliyor

Son yıllardaki Brezilya yarışı yağmurdan nasibini aldı ve Renault pilotu bu sene de benzer bir tablonun oluşacağını düşünüyor.

Kubica "Brezilya ilginç bir pist ve orada nasıl performans göstereceğimizi tahmin etmek gerçekten zor."

"F-kanalın çok şey kazandıracağı, son virajdan itibaren uzun bir düzlük var ve orada motor gücü de önemli olacak."

"Hava koşulları açısından piyango olabilir çünkü Brezilya'da bu dönemlerde pek istikrarlı koşullar olmuyor, bu yüzden 2009'dakine benzer koşullar olabilir."

"Yağmur yağdığında ise pistte yol tutuşu çok az oluyor ve aracınızda mükemmel denge olması açısından şanslı olmanız gerekiyor."

"Geçen sene orada iyi sonuç aldım ve bu büyük bir sürpriz olmuştu. Bu sene tekrarlamak zor olacaktır ancak dediğim gibi hava koşulları çok etkili olabilir ve her şey olabilir." dedi.


Uzun düzlüklere sahip bir pist ve Robert Kubica geçen sene bir kez podyuma çıkmıştı ve onu da burada, Sao Paulo'da 2. olarak elde etmişti.. Yağmur her zaman yarışın denklemine bilinmeyenler katar ve haftasonunun daha renkli geçmesini sağlar.. Kubica aynı zamanda, genel klasmanda 7. olmak için de Rosberg ile kıyasıya bir yarış içinde.. Bence ilk amacının Mercedes GP'nin Alman pilotu Nico Rosberg'in önünde yer almak olması lazım.. Sıralama turlarında üst sıralarda yer alacaktır tabii ki ama Belçika'da podyuma çıktıktan sonra sanki biraz geriledi gibi.. Kendine gelmesi şart bu yarışta..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder