19 Kasım 2010 Cuma

SPL'de 14. Hafta Maçları

Celtic vs. Dundee Utd

Neil Lennon
maç öncesi rakibin her şekilde maçı kazanmak için sahada olacağını ve kendilerinin maçı kazanması için en iyi hâlleriyle sahada olmaları gerektiğini belirtmiş.. Dundee United'ın formda golcüsü David Goodwillie sonunda milli formasına da kavuştu ve süre aldığı bölümde hiç de yabancılık çekmedi.. Geçtiğimiz hafta da takımı kendi evinde Kilmarnock ile berabere kalırken güzel bir performans ortaya koymuş.. Dundee United maçlarını da özetlerden takip edebildiğim için savunmada yer alan Garry Keneth ismine bir türlü aşikar olamadım.. Celtic son saniyede kazanırken Çin Seddi'ni uzatmada yıktığımız belirtmiştim.. Kaleci Craig Samson müthiş goller çıkardı, son pozisyonu da çelmiş ama Celtic zor da olsa kayıpsız geçmişti haftayı.. Dundee United kesinlikle bir St Mirren değil ama Celtic galibiyeti dışında bir seçeneğe yönelmek lazım, alternatife gitmek istiyorum, o yüzden bir önceki taraftarları ile buluşmasında 9 gol bulan Celtic, Dundee United karşısında da geri adım atmak istemez ve ilk yarı üstü 1.0 gol tercihine aklım daha çok yattı diyebilirim..


Kilmarnock vs. Rangers

Dundee United maçının özetini izlerken gözüme çarpan isim Kilmarnock adına kaleci Cammy Bell oldu.. Birkaç kritik pozisyonda kalesini gole kapayarak deplasmandan 1 puanla dönmesinde takımına yardım etmiş.. G.Rangers ise Aberdeen'i konuk etmişti Ibrox'ta.. Kenny Miller'in golü inanılmaz.. Adam gol uzmanı adeta.. Weiss da takıma iyice adapte olmuş gözüktü.. Kenny Miller bir de penaltı kaçırdı ama sonrasında yine gol pozisyonlarına girdi.. Papac ve Edu'nun eksikliklerine bir yenisi eklendi ve savunmadan Bougherra'yı da izleyemeyeceğiz.. Kilmarnock'un istatistiksel olarak şansı pek tutmasa da G.Rangers'a karşı, geçen haftaki Dundee United maçı ile kupada karşılaştıkları G.Rangers maçı arasında her maçta 3 gol atarak sahadan 3-0 galibiyetlerle ayrılmışlardı.. Walter Smith de eksik oyuncuların negatif etkisini genç oyuncularla takviye ederek pozitife çevirmeye çalıştıklarını belirtirken, Kilmarnock'un da iyi formundan söz etmiş.. 1.50 oran bulmuşken G.Rangers kaçırmamak lazımdı ama eksikleri göz önünde bulundurup ilk yarı Kilmarnock yenilmez aklıma yatan tercih oldu..

Celtic - Dundee United İlk Yarı Toplam Gol Sayısı: üstü 1.0 Gol - 1.58

Kilmarnock - Rangers İlk Yarı Çifte Şans: 1X - 1.64


Güven sırasına göre dizdim kalan maçları.. Kısa kısa geçelim..

St Mirren - Motherwell : 2 - 1.51 (DNB)
Motherwell'in futbolunu beğeniyorum.. St Mirren ise savunma yapmaya çalışıp sürpriz goller arayan bir ekip..

Hearts - Hamilton Academicals : ( 0 - 1. ) : 1 - 2.40
Hearts çıkışta, rakip Hamilton ise bence ligin St Mirren ile birlikte en kalitesiz futbol oynayan ekibi..

Aberdeen - St Johnstone : 1 - 1.64 (DNB)
St Johnstone iyi gitmiyor ve Aberdeen bir yerden çıkış yapmak zorunda, o beklenen maç, bu maç olabilir..

Inverness CT - Hibernian : Çifte Şans: X2 - 1.63
Derek Riordan varsa Hibernian'a Colin Calderwood'a rağmen güvenmek lazım sanırım.. Çıkştılar ve çifte şans olarak denenmeli diye düşünüyorum bu orandan..

2 yorum:

  1. pek değil.. kötü bir hafta..

    hearts ve rangers bahisleri kazandırdı.. motherwell ve celtic maçları iade oldu, hibernian ve aberdeen lost..

    2-2-2 bitirdik bu haftayı..

    YanıtlaSil