20 Kasım 2010 Cumartesi

SCHUSTER ÜLKEYİ QATAR SANIRSA


konyaspor maçını izledim bugün. çok da keyif aldım bir futbolsever olarak. zaten sezon başından bu yana hangi beşiktaş maçını izlediysem keyif aldım. sanıyorum ki tribünler de eğleniyor, bağıra çağıra bitiriyorlar her maçı.

sayısız pozisyona giren beşiktaş takımı bunları değerlendiremediği için uzun süredir skor anlamında tatmin edemiyor taraftarını. ilk günden bu yana oyun felsefesini desteklediğim schuster bugün telaşlandığını belli etti sanırım: ülkede oynanan futbol 60'lı yılların futbolu...

eyvallah schuster, dediğine aynen katılıyorum bir inönü'deki maça bir de almeria deplasmanında barcelona maçına bakıyorum da bizim maçların slowmotion oynandığını kabul ediyorum. birazdan puşkaş çıkacak sağdan çakacak gibi hissediyorum eyvallah.

ancak bu açıklama sence de biraz geç ve kabahat kapama telaşı içindeki bir adama aitmiş gibi durmuyor mu? madem öyle bir futbol oynandığının farkına vardın. 2000'lerin futbolunu adam gibi oynatsaydın da her maçta farka koşsaydın derler adama.

schuster sanıyorum ki ülkeyi ciddi ciddi qatar sanmış. tamam futbol felsefesi, yabancıya bakış gibi hususlarda qatar'dan arta kalan bir yanımız yok ancak konyaspor'a dahi çizgi defansı orta sahaya çekerek günümüzde fark atamazsınız. adamlar armut toplamıyor. dönen topları biraz becerikli oldukları dakikalara den geldiğinde doksana yazıyorlar. bugün, manisa maçında, istabul belediye maçında çok net gördük bu durumu.

schuster, arkadaşım böyle oynayacağız ya herru ya merru dese eyvallah hoca der söylediklerini desteklerdim ancak futbolcularının eksikliklerini ülke futboluna sallayarak kapamaya çalışmak pek etik gelmedi bana.

schuster'in de sonunu rijkaard gibi görmeye başladım. keza rijkaard da buranın beklediği gibi olmadığını gördüğünde oyuncularına sallamıştı. sanırım sonları da benzeyecek bu iki teknik adamın. haftaya sami yen'e geliyor beşiktaş. Q7'den de son 4 maçta yararlanamayacaklar. liderden şimdilik 8 potansiyel 11 puan gerideler. yaralı aslan toparlanma sürecine girer sami yen'de bir yenilgi daha alırlarsa schuster'e almanca güle güle derlermiş gibi geliyor. hayırlısı göreceğiz.

7 yorum:

  1. Yorumda bazı eksiklikler ve hatalar var sanırım.Schuster'in elindeki hücum hattına bakarsak göreceğimiz isimler oldukça vasat futbolcular (Holosko, Tabata , Nobre ve sakatlanan Nihat ) bu futbolcularla oynadığınızda hücumda etkili olamamak çok normal. Çizgi defans konusu ise ülkeyi Katar sanmakla açıklanamaz.Zira aynı teknik adam La Liga'da da aynı savunma anlayışı ile mücadele ediyordu, asıl farklılık defans hattında da bulunan oyunculardan kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
  2. ako, la liga'da oynattığı sistemle buradaki sistem aynı olabilir ama elindeki adamlar ramos, pepe, xabi alanso değil. bunun farkına 2 ay geçmesine rağmen varamamışsa sorun var demektir. çizgi defans uyguluyor ve sürekli ileride olacağım diyorsan topu uzun süre rakip sahada tutacak, top döndüğünde ise geride çok hızlı müdahale edecek adamlara ihtiyacın vardır. ne ferrari, ne toraman ne de ersan gülüm bu tarz oyuncular. ileri uçtaysa nobre gibi top tutamayan, holosko gibi savruk, nihat gibi formsuz adamlarla bu sistemin kısa vadede tutması mümkün görünmüyor. manisaspor, ibb, kasımpaşa ve konyaspor maçlarında bunu gördük.

    bir de bu ispanya'dan gelen hocaların hiçbirinin pek başarılı olamayışı ilginç: toschak, del bosque, aragones, rijkaard, schuster. gerçi schuster için hala bir şans var. bence ülke futboluna sallamayı bıraksın kontraataklara bir çözüm bulsun

    YanıtlaSil
  3. "Bu ülkede 60'lı yılların futbolu oynanıyor"
    İmza:70'li yılların futbolcusu.

    YanıtlaSil
  4. @ HAKAN
    adamın dediği doğru da bu tip açıklamaların sıkıntılı günlerde geliyor olması bahane gibi gösteriyor söylenenleri.

    yoksa cidden çok kötü bir futbol oynanıyor ülkede. avrupa'da hiçbir şey yapamamızdan belli oluyor zaten.

    schuster, bana kalırsa bugüne kadar ligi pek analiz etmeden 3 büyüklerin adına güvenerek hareket etmiş. yani real gibi üst düzey futbol oynuyor sanmış 3 büyükler. her maçı böyle oynayarak domine edebileceğini düşünmüş. 60 yılların futbolu konusunda haklı ama anadolu takımları hakkındaki gözlemleri yeterli değil

    YanıtlaSil
  5. Schuster’in elindeki oyuncuların çizgi defansı oynayamayacak oyuncular olması ya da hücum hattının benim de söylediğim gibi çok kalitesiz olması oynatmaya ve oturtmaya çalıştığı taktiğin yanlış olduğunu ya da türk futbolu kalitesine söz söyleme ehliyetinin olmadığını göstermez.Beşiktaş'ın aldığı yenilgiler, savunmada yaptığı hatalar,yenilen kolay gollerden ötürü Schuster eğer uygulamaya çalıştığı oyun felsefesinden vazgeçerse işte o zaman gitmesi gerekir.Çünkü takım bu sancılı süreci atlatır ve kadroda iyileştirmeye gidilirse her şey çok farklı olabilir. Söyledikleri yenilgilere bulduğu bahane de olsa doğru olduğu bir gerçek,söylesenize hangimiz iki anadolu takımının oynadığı maçı 90 dakika izleyebiliyoruz,sıkılmadan.Anadolu takımları da kendi aralarında oyandıkları maçlarda birbirlerine sadece savunma yapıyorlar,hadi geçtik büyüklerle oyadıkları maçlardaki taktiklerini, kendi aralarında oynarken de ayı şekilde oynamaları nedir allahaşkına,hangi yılların futboludur?Bırakalım şu ucuz yoldan ülke futboluna sahip çıkma çıkışlarını!

    YanıtlaSil
  6. ülke futbolunu savunmadım. aksine haklı olduğunu söyledim schuster'in.

    sadece istediği şeyin kolayca uygulanamayacağını anladığında sığındığı bahaneyi eleştirdim. evet eğer sen çağdaş futbol oynatıyorsan karşındaki adam catanacio da yapsa o kapıyı açar golleri bulursun. bakınız barselona. schuster'in açıklaması değil de zamanlaması hatalıydı.

    keza böyle iddialı bir açıklamanın ardından sami yen'deki kontrol futbolu, inönü'de berabere kalınan konyaspor'un oyunundan pek farklı değildi. deplasmanda kontrollü futbolu 60'lı yılların futbolu olarak tanımlayan sayın schuster'den benzeri açıklamaları kendi oyunu için de söylemesini beklerdim.

    söyleyemedi tabii bu da onun samimiyetsizliğini ve bahane arayışını gözler önüne seriyor. tekrar ediyorum rijkaard, schuster gibi teknik adamlar ülke futbolunun kalitesizliğinden geldikleri ilk günlerde dem vursalardı saygım iki kat artardı bu iki isme ancak sonrasında kendi takımlarına ya da ülke futboluna sallamaları sadece telaş içindeki teknik adamların çırpınışıdır.

    son olarak dünkü barca-real maçının ardından diyorum ki batsın spor toto süper lig, batsın ülkede oynanan dan dun futbol!!!!

    YanıtlaSil
  7. Schuster'in eleştirdiği futbolu Galatasaray maçında kendisinin oynattığı görüşü doğru değil.Çünkü Konyaspor'un oynadığı kontrollü futbol değildi,aslında futbol değildi ve bu ne yazık ki bu takımların kendi aralarında yaptıkları maçlarda da bu şekilde gerçekleşiyor.
    Ayrıca ne yazık ki önemli olan kendisinin söylediklerinin bahane olması değil, doğru olmasıdır.
    Son olarak bu tip çirkin futbolumsu oyun anlayışını geçen yıl Barcelona bile İnter karşısında aşamamıştı.Bunu Beşiktaş'tan beklemek de hayalcilik olur,ekran başında sıkıntıdan patladığımız da yanımıza kar kalır.
    El Clasico'yu izledikten sonra dediklerine aynen katılıyorum.Batsın bu lig!

    YanıtlaSil