31 Temmuz 2010 Cumartesi

İDAM CEZASI ALAN TEKNİK DİREKTÖR


başka bloglar pek değindi mi bilmiyorum ancak akşam haberlerinde izlediğim haber oldukça traji komikti. kuzey kore milli takımını birçok futbol sever belki de ilk defa izledi bu dünya kupasında. hatta "üff güneyi vardı bir de kuzeyiyle mi uğraşacağız" "asya'da başka takım mı kalmadı" gibi eleştiriler de duymuştuk. beklenen oldu ve zayıf halka kuzey kore averaj takımı oldu. gerçi ilk maçlarında brezilya'ya korku dolu anlar yaşattılar ancak ünlü deyimin örneği olmaktan kurtulamadılar. bokları seyrek düştü:))

kuzey kore'nin komünizm ile yönetildiğini biliyordum. aslında yönetim şekillerinin ne olduğu çok da açık seçik değil gibi ancak dikta rejimi diye adlandırılabilir. dünya kupası sonrası milli takım oyuncuları özellikle portekiz maçındaki 7-0lık hezimetten dolayı halk önünde aşağılanmışlar. ardından kömür madeninde çalışma cezası çekmişler. buradan şunu anlıyoruz insanların kuzey kore'de meslek seçme özgürlükleri yok. ayrıca seçtikleri meslekte ülkeye kötü puan getiren bir iş yapıldığında cezası çok ağır oluyor. benzerini ıraklı futbolcuların saddam döneminde oğul uday tarafından falakaya yatırılmasıyla yaşamıştık. gerçi kuzey kore işi ilerletmiş ve teknik direktörlerini önce işçi partisi üyeliğinden atmış, sonrasında futbolculara yuhalatmış. son habere göreyse diktatörün oğluna hakaretten idam yiyebilirmiş.

insanın tüyleri diken diken oluyor. benzerini bizim ülkede düşünüyorum da. düşünsenize yılmaz vural:)) ya da dünya kupasına götüremeyen fatih terim. ama cennet vatanımızda huzurla yaşayalım biz yaa! dünyanın bin bir çeşit hali var:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder