11 Temmuz 2010 Pazar

2010'DA 10 NUMARA BİR FİNAL OLSUN


bu gece 1 aylık serüvenin sonuna geliyoruz. hayalimdeki final almanya-hollanda idi ancak ispanya'ya fit olduk. şunu söylemek lazım yeri gelmişken. oynadığı futbolla finali almanya'dan daha çok hak etmiştir ispanya. hollanda ise brezilya gibi bir büyük devi elemekle hak etmiştir finali.

bugün iki yumurtadan biri kırılacak tabii. kalbim hollanda'dan yana olsa da mantığım ispanya'nın bu maçı alacağını söylüyor. ispanya orta sahasına nazar değmezse, bugün hiçbir hollandalı onların ayağındaki topa değemez. bence "jo"bulani'ye ip takacak boğalar.

hollanda'nın böyle bir ispanya'ya karşı tek şansı. kanat oyuncularının hızı ve tekniği olacaktır. robben'in soldan inme ihtimali, sağdan kuyt'un muhteşem şutlarının beni heyecanlandırıyor. özellikle kuyt'un tarafındaki capdevila zayıf halka ispanya'da. robben'inse ramos karşısında işi zor. sneijder'in sert şutları casillas için tehlike oluşturup oluşturmayacağını maç anında göreceğiz. ancak nasa yektililerinin bile eleştirdiği jabulani'yi 70 km hıza ulaştırabilirse hollandalılar, casillas'ı uzaktan avlayabilirler keza top bu hıza ulaştığında otobandaki renault brodway misali savruluyormuş. tsubasa çizgi filmlerinde gördüğümüz gibi kaleci son anda topu göremiyor. teknoloji işin içine girdiğinden beri o çizgi film hayal olmaktan çıktı zaten.

90 dünya kupasından bu yana bilinci açık bir biçimde takip ediyorum finalleri. en çok heyecanı 94'te amerika finalinde yaşamıştım. baggio'ya çok üzülmüştüm. en sıkıldığım final 2006 olmuştu.
aslında keyifli olmasına rağmen çeşitli etkenlerle en çok sinirlendiğim final 98 fransa'ydı. keza maçı sunan beyfendi turnuva boyunca futboldan iğrendirmişti bizleri.

2010 finalinde vuvuzella seslerinin kulaklarımıza kazınacağı kesin. kendine has bir final oluşu belki bizi mutlu edebilir ;ancak kim ne derse desin bu sesten pek de memnun kalmadık turnuva boyunca. bu yıl stadyumlarda bir baskı aracı olarak kullanılabileceğini düşündüğüm vuvuzella dünya futbolu için bir tehdit olabilir. umarım süper lig tribünlerine girmez bu illet..

umarım 2010 finali unutamadığım 94 finali kadar etkiler beni!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder