6 Temmuz 2010 Salı

PORTAKAL ORDA KAL


maç öncesi temennim tuttu ancak finalde böyle oynarlarsa işleri zor portakalların. tempoyu çok düşük tutuyorlar. sneijder'in ofsayt golü olmasaydı bu tempoyla maçın uzatmalara gideceği ortadaydı. öyle ya da böyle maçı kazanmayı bilen hollanda için finalde ispanya ya da almanya'nın olması fark etmeyecektir. final 2006 gibi avrupa'nın oldu.

maç içerisinde hollanda adına dikkati çeken futbolcu van bommel'di bana göre. mükemmel bir orta saha oyuncusu kendisi. vieira'nın gençliği gibi görüyorum. fizik üstünlüğünü her fırsatta kullanıyor. sneijder 2010'a damgasını vurmuştu zaten. inter'deki mükemmel futbolunu afrika'da da devam ettiriyor.

robben için şunu söyleyebilirim: cm'de dandik bir hollanda takımından sene sonunda psv'ye geçeceğini gördüğümü hatırlıyorum bu zamanının genç yıldızının. psv'de harikalar yaratıyordu, bu kadar büyük meziyetlere sahip olabileceğini düşünmüyordum o yıllarda. hatta nikiforenko gibi yalandan bir futbolcu olduğunu iddia eden arkadaşlarım bile olmuştu. neyse durum ortada 26 yaşında dünyanın en iyi oyuncusudur arien robben!

yarınki güzel maçın ardından final için daha detaylı konuşabiliriz sanırım. gönlümde almanya-hollanda finali var. harika bir final olacakmış gibi geliyor daha şimdiden. yarın olsun hayır olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder