31 Temmuz 2010 Cumartesi

LORİK CANA vs RIDVAN DİLMEN


hazırlık maçları oynanırken sıra derbiye geldiğinde pek tabii alternatifimiz olmadığı için açtık ntvspor'u. Bugünlerde özellikle galatasaraylı bloglarda sıklıkla eleştirilen ve "fenerbahçeliysen para kazanırsın" kurallarını felsefesi haline gerçekleştirdikleri düşüncesiyle dışlanan ntvspor hakkındaki fikirlerim değişmedi. hala ülkenin hem haber hem de spor anlamındaki en kaliteli kanalıdır ntv kanalları. buna rağmen bir fenomen haline gelmesi, tekeli elinde tutması bakımından sorunlar yaratıyor ne yazık ki. tekel olmak kalitenin düşmesine neden olan rahatlığı getiriyor çünkü. ntvspor'un bir alternatifi olsaydı belki de rıdvan gibi kaliteli yorumlar yapan bir spor adamının cana ile ilgili söylediği sözler bu kadar tepki doğurmayacaktı.

rıdvan, birçoğumuzdan daha iyi bilir bu işi; sebebi tabii ki o çimlerin üzerinde senelerce koşmuş olmasıdır. hakan şükür de daha iyi bilir, feyyaz da. hatta hakan ünsal bile. ancak her insanda olduğu gibi bu isimlerin de yanılma payları ver ve bu pay her insanınki kadar.

rıdvan fenerbahçe-galatasaray dostluk kupası maçından sonra maçı değerlendirirken ilk kez cana hakkında yorum yaptı. aslında biraz da spikerin baskısıyla oldu o yorumlar. henüz erken değerlendirme için demesine rağmen kerpetenle aldılar cana hakkındaki yorumu adamın ağzından. ve rıdvan gayri ihtiyari bu adamdan bu ülkede 60 tane var dedi. bana kalırsa türkiye futbolunu bu kadar yakından bilen bu tip spor adamları dünya futbolunu aynı özenle takip etmiyorlar. yani rıdvan'ın avrupa'da parlamak üzere olan hiçbir yıldız adayından haberdar olduğunu düşünmüyorum. dünya ile ilgili bildikleri popüler olanlarla sınırlıdır eminim. yine eminim ki bu futboldan gelen adamların bu konularla ilgili birikimleri uğur meleke'nin, ogan tarhan'ın yanına bile yaklaşamaz. hatta ersin düzeninkine bile yaklaşamaz. neyse tek maçta sadece aldığı topu yanındakine ileten cana'yı gören rıdvan da kumaşını beğenmediği cana için böyle bir yorum yapma gereği duydu ve kırdı tabii ki galatasaray taraftarını. taraftar her zaman iyi sözler bekler yeni transferler için. bu anlamda dobra olmak adına bir kuralı çiğneyip koca bir güruhu karşısına aldı rıdvan. yanlış yaptı. halbuki durun bakalım ilerleyen haftalarda daha net görürüz deseydi ne şiş yanacaktı ne de kebap. keza cana istediği futbolu ortaya koyamasa bile zamanla çatlak sesler çıkmaya başlayacak ve taraftar da durumu kanıksayacaktı.

neyse süper ligi çimlerden gelerek yorumlayan tiplerin kesinlikle kendilerini geliştirmeleri gerektiğine inanıyorum. buna rıdvan da dahil. gerçi karşılarında nasıl bir topluluk buluyorlar da kendilerini geliştirmeliler o da muamma ama. az da olsa dünya futbolunu yakından takip eden. en azından FM CM oynayan bir kesim oluyor ekran başında ve bu insanları düşünerek bilgi birikimlerini artırmaları gerekiyor.

sergen ve bilgi birikim:) tamam hayaldi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder