11 Nisan 2010 Pazar

KÜLTÜRSÜZ TARAFTAR KİTLESİ


hafta içinde baros'un çakma fotoğrafı, devre arası gelmiş kültürümüzü bilmeyen jo'nun alemlerini büyütmeler ve tabii ki son yıllarda sembol futbolcu yetiştirememiş diğer kulüp yazarlarının arda gazları.

tribünlerin performansı değerlendirilseydi beş yıldız üzerinden 1 yıldız bile veremeyeceğimiz sami yen tribünlerinin bu gece hafta içinin medya gazına geldiklerini gördük. bu elemanlar kendilerine bakmadan takımın sembolleşmiş ismi-keza başka takımlarda var mı diye bir bakın- arda'yı tek kelime ile rencide ettiler. arda'nın avrupa isteğini şımarıklık olarak düşünüyordum. şimdi şöyle düşünüyorum: cidden o kadar kültürsüz, eğitimsiz insanlarımız var ki yok yaa bunların önünde değil futbol oynamak çok affedersiniz sıçmaya gidilmez! adam gitsin de bari kafası rahat. ne dönek insanımız var. ne kadar kaypağız. iki gün önce taptığınız adama bunlar yapılır mı. resmen görgüsüzlük, eğitimsizlik... roma taraftarı tottiye bunu yapar mıydı mesela. gerçi avrupanın en büyük golcülerinden birine yıllarca şaban diye kızmadı mı tribünler! şaş gibi bir cimbomluyu küfürle uğurlamadılar mı. TİKSİNİYORUM!!!!

2 yorum:

  1. Bu akşam olanlar hakkındaki yorumunuz değil itiraz ettiğim, karşı olduğum bölüm son iki satır. Hakan Şükür, Hasan Şaş, Bülent Korkmaz vs gibi isimler bu takımın efsaneleridir, kişilerden yorumlardan bağımsızdır, bu böyledir. Ancak, bu isimler gerçek Galatasaraylı mıdır, orası uzun uzun tartışılır. http://doksanartiuc.blogspot.com/2010/04/halam-kalsayd-amcam-sampiyondu.html da yorumladım Bülent'in son açıklamalarını. Ergün'e Tugay'a yapılmadı bunlar, yapılanların da içerisinde mutlaka hakkı yenenler vardır ama hiç birisi günahsız değildir.

    YanıtlaSil
  2. 90+3 sitendeki yazını okudum. haklı olduğun yanlar var. bülent korkmazın galatasaraylılığını değil de galatasaray etiğine ve geleneğine yakışırlığını tartışırım. keza ben o adamı uefa finalinde kolu sargılar içinde ağlarken gördüm. he şuna eyvallah kendisi futbolcuyken de konuşmasını bilmezdi, şimdi de bilmiyor.

    sadece galatasarayda değil vefasızlık meselesi. ülkemizde futbola sadece sektör olarak bakılıyor artık. dolayısıyla sembol olmuş isimmiş oymuş buymuş hikaye. son yıllarda kaç tane jibüle izlediniz. takımlar böyle organizasyonlar için zaman ayırmıyorlar. çünkü varsa yoksa para olmuş. başarı olmuş. halbuki futbolun güzellikleri arasında sembol isimlerle takımların özdeşleşmesi varmış eskiden. "bizi sevenleri üzmeyelim ağabey" diyebilen metin oktaylar onu alkışlayabilen fenerbahçeliler istemeliyiz kültürlü taraftar kitleleri olarak. ve kaptan bülentin jibülesinde onu 1o binlerle alkışlayıp uğurlayabilmeyiz.

    YanıtlaSil