5 Nisan 2010 Pazartesi

MAÇA DOĞRU:SİVASSPOR-GALATASARAY


bu akşam sivas'ta önemli bir mücadele verecek galatasaray. fikstür dezavantajı diye bir şey varsa bu yıl galatasaray bunu hakkıyla yaşayacaktır. geçen hafta derbiyle şampiyonluk olasılığı oldukça düştü ;ancak tabii ki henüz hiçbir şey bitmedi. bu gece her şey bitebilir de. can derdine düşmüş bir sivasspor var galatasaray'ın karşısında. sivas azalmakta olan umutları tamamiyle bitirebilir bu akşam. keza geçen hafta üst üste mağlubiyetlerden sonra gaziantep gibi zor bir deplasmandan bir puanla döndüler. mehmet yıldız'ın takıma adapte oluşu sivasın az da olsa direncini artırmış. günden güne daha iyiye gideceklerdir.

geçen hafta saç baş yoldurmuş olsa da caner'in eksikliğini hissedebilir galatasaray. sol kanattan yapılan ataklarda mücadeleci kimliğiyle çok da kötü işler yapmamıştı caner. geçen haftaki saçmalayışı bütün takımın performansı ile ilintiliydi bana kalırsa.

galatasaray'ın orta sahasına yine büyük iş düşecek bu maçta. arka dörtlünün performansı öndeki iki adama bağlı oluyor çoğu zaman. rijkaard kimleri burada düşünür bilemiyorum ancak, topal ve sarp olursa bu tercihler umarım en iyi maçlarından birine denk gelmiş olur.

galatasaray'ın şansı ne kadar az olsa da ligin kaderinin elinde olduğunu düşünüyorum. hem şampiyon hem de düşecek takım sami yende belirlenecek bana göre. galatasaray ecel terleri döken 3 takımla arka arkaya oynayacak önce. sivas,diyarbakır,manisa... bunlar zaten aralarında büyük bir rekabet içindeler. galatasaray'ı çok yoracaklar. sonrasında bursa gelecek sami yen'e o güne kadar puan kaybetmemiş bursa gelirse sami yen'e maçın ertesinde o maçla ilgili çok konuşulur. çünkü galatasaraylı futbolcuların önlerinde 3 şey olacak: ilk şampiyonluğunu tadacak sempatik bursa, 3 yıl üst üste şampiyon olma parolası ile yola çıkmış ebedi dost(!) fenerbahçe ve hiçbir şeyin üstüne çıkmaması gereken galatasaraylılık duruşu... hangisini tercih ederler dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder