4 Nisan 2010 Pazar

BUCASPOR, GÖZTEPE, KARŞIYAKA, ALTAY


Bu takımları kısaca değerlendirelim. İzmir'in parlayan yıldızı olarak Bucaspor'u görüyoruz. Altyapı meselesini yıllardır yapılandırmaya çalışan İzmir Buca'nın mütevazı takımı bu yıl takımdaki Süper Lig deneyimli oyuncularıyla tecrübe eksiğini de giderdi. Yılmaz'ın ağabeyliğini yaptığı takım bu yıl fırtına gibi esiyor Bank Asya 1. Lig'te. İzmirliler olarak Altay ve KSK'ye bel bağlamışken bu mütevazı takımın Süper Lig'e yürüyüşü beni inanılmaz mutlu ediyor. Bucaspor taraftar potansiyelin olarak İzmir takımlarının her zaman en güçlüsü olmuş Altay gibi de değil hem. Yani iç saha maçlarında takımı destekleyecek taraftar problemi çekmiyorlar. Göztepe ve Karşıyaka kadar olmasa da taraftar destekleri yerinde. Umarım bu ilçe takımımız seneye Süper Lig'te boy gösterir.

Karşıyaka'nın muhteşem bir ortamı olmasına rağmen senelerdir istenilen başarıyı bir türlü yakalayamıyorlar. Bank Asya'nın gediklisi oldular vallahi. Yaşar Holding'in daha büyük bir katkı yapması gerekiyor inancındayım. Süper Lig tecrübesi olan futbolcularla takımı güçlendirmeliler. Oldukça iddialı bir teknik adamı takımın başına getirmeliler ve en kısa zamanda KSK arena için kolları sıvamalılar. Play off grubuna katılmaları demek bu grupta ALTAY ile beraber yüzde 50'lik ihtimalimiz olmaları demek. Umarım olur.

Altay için söylenebilecek sözler kısıtlı aslına bakarsanız. Ne kadar iyi bir takım kurarlarsa kursunlar ateşli bir taraftar profiline sahip değiller. Arkalarında taraftar desteğini yeterince hissetmiyorlar. Genellikle KSK'den devşirme taraftarlarla maçlarını oynuyorlar. Bu da ister istemez takımın performansını etkiliyor. Zorlu Holding'in de takımı daha çok desteklemesi şart. Keza Altay da Bank Asya'nın gediklisi olma yolunda.

Gelelim Güzelyalı'nın GÖZTEPE'sine. Bugün Bank Asya için bizi ümitlendirdiler. iki haftadır kazanıyorlar. iskenderun deplasmanından da 3 puanla döndüler. takımın başına beşiktaşın efsane futbolcusu Ali Gültiken'i getirdiler. Bakalım bu galibiyet serisini diğer haftalara taşıyıp ekstra play of şansını yakalayabilecekler mi. İzmir'de özellikle göz göz ve ksk için çok üzülüyorum. bu potansiyelin başa güreşiyor olması ve aralarındaki muhteşem rekabetin yeniden hayat bulması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder