30 Ağustos 2009 Pazar

MİNYATÜR KALE-3


Bu haftanın değerlendirilmesi yine bir maç eksik olacak. Ankaraspor-Galatasaray maçı canlı yayın meselesi yüzünden pazartesi oynanacak biliyorsunuz.

Beşiktaş'la başlayalım. Mustafa Denizli büyük bir teknik direktör ancak çalıştırdığı hiçbir takımda devamlılığı olmamış. Bu da onu Terim'den bir gömlek alta düşürüyor. Galatasaray'ın başına geçtiği yıllarda Avrupa'da fırtına gibi esen bir takım yaratıyor ancak sonraki seneler hüsran. Milli takımda da öyle, Fenerbahçe'nin başındayken de. anladığım kadarıyla Mustafa Denizli o Egelilere has bir süre sonra bıkma eğilimi içine giriyor. Sıkılıyor mu yoruluyor mu bilinmez ancak başlardaki iştahı sonrasında göremiyorsunuz Mustafa Denizli'de. Beşiktaş Antep maçında mücadeleci bir oyun sergilemiş ancak golcü problemi yaşadıkları bir gerçek. Gol kısırı maçlarını daha çok izleyeceğiz Beşiktaş'ın.

Es-es'e değinmek istiyorum. Geçen yıllarda Sivasspor'un yaptığına benzer bir çıkışı bu yıl iki takımdan bekliyorum biri Eskişehirspor diğeriyse İstabul BŞB. Es-es gerçekten iyi bir taraftar kitlesine sahip. Süper Lig'e yakışan bir takımları var. Takımın ileri ucunda büyük futbolcular var. Karan,Youla,Mehmet Yılmaz bunlar bir dönem 4 büyüklerde oynamış futbolcular. Özellikle kendi sahasında geçit vermeyen bir takım olacaktır Eskişehirspor.

Sivas'ta beklenen yıkım sanıyoruz ki bir yıl gecikmeyle geldi. Bütçesi ve vizyonu ile iyi bile dayandılar büyük de işler yaptılar. Helal olsun onlara ancak şu bir gerçek ki transfer dönemini iyi değerlendirmeli bir takım. Bülent Uygun sattıkları futbolculardan daha iyilerini getiremedi kulübe. Bouazza'yı getirdiler ertesi gün kaçtı. Avrupa'dakihüsran,fikstürün dezavantajlı oluşu. Bu yıl her şey Sivas'ın aleyhine sanki.

Trabzonspor bildiğiniz gibi. Maçı izleyemedim ancak 61.dakika sendromunu aşmışlardır diye düşünüyorum.Yani bu başarısızlıkla hangi dakikayı kutlayacaksınız. Avrupa'daki hezimet ligin yansımasıydı. O moral bozukluğuyla devam ediyorlar. Trabzon'un kent olarak toparlanması uzun zaman alacaktır.Bursaspor iyi bir takım,önemli futbolculara sahipler. Ertuğrul Sağlam Beşiktaş deneyimini Timsahlara olumlu aktarmış. Trabzon'dan bir puanı çıkardılar.

Fenerbahçe, 4'te 4 yaptı. En iyi sezon başlangıçlarından biri. Kaybetmediler ancak son iki maçtır SOS veriyorlar. Sion,biraz daha akıllı davransaydı Avrupa'ya bay bay diyecekti Fenerbahçe. Korkulan olmadı bu kez Tarzanların elinden zor aldı Semih takımı. Bu çocuk cidden bir kurtarıcı. 73.dakikada Mehmet Topuz'la sahaya çıktılar. Dedim ki Fenerbahçe şimdi kazanır. Gerçekten sahaya girdiğinde ortalığı karıştıran pozisyonlar üreten bir adam Semih. Jokerlik görevini layıkıyla yerine getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder