16 Ağustos 2009 Pazar

Minyatür Kale -1



Bu hafta Turkcell Super Lig'in ikinci haftasındaki bütün mücadeleler tamamlandı-Beşiktaş+Antalyaspor maçı hariç- Bundan böyle her hafta ligimizdeki mücadeleyi değerlendirmeye çalışacağım. Blogumuz henüz çok genç olduğu için şimdi olmasa da zamanla birçok futbol sevdalısı arkadaşımın da köşe yazılarıyla buluşacaksınız.

Sözü fazla uzatmadan 2009-2010 sezonunun ikinci haftasını değerlendirmeye başlayalım. Önceliği Fenerbahçe'ye vermek istiyorum. Fenerbahçe geçtiğimiz yıla göre oldukça iyi transferler yaptı. Geçen sene kadroda bulunsa da Güiza ve Kazım'ı yeni transfer kabul ediyorum.Kısa zaman önce sözleşmesi sona eren Lugano ile tekrar anlaşan Fenerbahçe bu yıl özellikle Kadıköy'de puan kaybetmeyecek gibi görünüyor. Bugünkü maçta yeni transfer Dos Santos'un attığı müthiş gol, bu transferin de ne kadar olumlu olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdi. Baroni'nin özellikle M.Aurelio'dan sonra orta sahanın toparlanmasına katkıda bulanacağını da görebiliyoruz. Bir diğer nokta Emre Belözoğlu'nun sakatlık belasından kurtulmuş olması sanırım; umalım ki her sezon belli dönemlerde nükseden sakatlığı bu yıl Emre'nin elini kolunu bağlamaz. Son olarak şu bizim mehur Rambo'ya değinelim. Bu kardeşimiz her fırsatta o sahanın içine nasıl girebiliyor bunu yetkililere sormak boynumuzun borcu sanırım.

Galatasaray, cumartesi akşamı savunma bloğu tamamen farklı oyunculardan oluşan bir kadroyla sahaya çıktığında birçok insan bir facia mı izleyeceğiz diye düşündü. Ancak Hollandalı teknik adamın millileri dinlendirip, diğer oyuncuların da lig boyunca şans alabileceklerini göstermesi takım adına olumlu sonuçlar verdi. Maç boyunca savunma bloğunu oluşturan oyuncuların istekli ve hatadan uzak bir futbol oynadıklarını gözlemledik. Keita sağda henüz kapanan savunmalara karşı sorun yaşasa da zamanla arkaşlarına alışacak ve asistleriyle takıma katkı yapacaktır. Bu yıl Kewell'ın çok daha büyük bir artı olacağını düşünüyorum Galatasaray için. Bu futbolcunun kestiği her orta Premier League'e götürüyor izleyenleri. O kadar seri hareket edip alışık olmadığımız ortalar kesiyor ki Kewell ceza sahasına, şansızlığını kırmış bir Baros birini gole çevirebilse yetecekti. Bir sözüm de sezona uzun bir sakatlıktan sonra merhaba diye Uğur Uçar için olacak. Bu genç sağ bek uzun yıllar milli takımın sağında gidip gelecektir gibi geliyor bana.

Trabzonspor bu yıl da kendi sahasındaki şanssızlığını yenemedi. Defansın ortasındaki adam Egemen'in inanılmaz hataları görenleri şaşkına çevirdi. Bir pozisyonda topa ayağıyla değil sırtıyla hamle yapmak isterken gördük Egemen'i. Trabzon seyrcisinin anlamsız 61.dakika sevinci sürüyor. Bana kalırsa Trabzon'un plaka numarası 02 diye değiştirilmeli.

Es es lige iyi başladı. Bursa'yı kendi sahalarında 3-2 yendiler ve yılın flaş ekibi Bursa'ya ilk acıyı tattırdılar. İstanbul BŞB de kardeş takım Kasımpaşa'yı sözde deplasmanda yenmeyi başardı. Bu yıl Belediye iyi işler yapabilecek gibi duruyor. Özellikle İbrahim Akın'da çok şey bekliyorum. Yılın fiyaskosu umarım Kayserispor olmaz tabii Sivasspor da. Bu iki takım birkaç yıldır ülkemizin futboluna büyük katkılar yapıyordu. Bu iki büyük Anadolu takımının küme düşmemeye oynamasını hiç kimse istemeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder