14 Eylül 2010 Salı

MEVZU PARA OLUNCA


twitter'da emre aydın da polemiğe katılınca ben de blogdan bir şeyler karalayayım istedim.

emre aydın da pek çok çevre gibi yarı final maçından sonra dillenen basketbolculara devlet ödülü meselesine dokunduruyordu iletisinde. verilen ödüle değil de hido ve arkadaşlarının isteyiş biçimlerine takılmış olanlardandı kendisi.

şuradan kısaca kendi düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. düşündüğüm gibi düşünen mehmet demirkol'un yorumlarından da yararlanacağım bunları yazarken. keza pazartesi günü spor servisinde demirkol 500 tv kanalında türkiye'nin adını 1 ay boyunca duyuran bu adamlara verilen ödülü asgari ücret üzerinden değerlendirmenin saçmalığından bahsediyordu. sonuna kadar hak veriyorum söylediklerine.

bir defa mevzu bahis para olunca nedendir bilinmez ilgili ilgisiz herkes bir yorumda bulunma gereği duyuyor. benzer bir yaklaşım fatih terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı milli takım için aldığı milyon dolarlar için de gerçekleştirilmişti.

yeri geldiğinde fakir edebiyatını öyle güzel yapıyoruz ki! ülkenin hali böyle böyleyken, halkın parasını bu adamlara saçmak reva mı!!! ey ahali bu adamlara paramızı yedirecek miyiz!!! vb. vb.

insan ister istemez o koca bankerler paralarımızı söğüşlerken nerelerdeydiniz diye sormadan edemiyor. ya da ahkam kesen bu güzide sanatçılarımıza asgari ücreti protesto için konser verdin de biz mi gelmedik sorusunu sormadan...

bu çocuklar final de dahil olmak üzere ülke reklamını milyon dolarlarla ölçülemeyecek şekilde layıkıyla yapmışlardır. ülke reklamına senelik ayrılan bütçenin verilen 28 milyon dolardan kat be kat fazla olduğunu biliyoruz. dolayısıyla bir senede o paralara yapılamayacak bu reklamı bu 12 dev insan 1 AYda yerine getirmiştir.

bu çevrelerin takıldığı bir başka konuysa. maç sonraları hido'nun arkadaşları adına"şaka" olduğu muhtemel "maddi manevi" destek söylemi. basketbolcularımızın futbolcularımıza nazaran çok iyi paralara oynamadıklarını biliyorum. dolayısıyla böyle bir başarı sonrası iyi paralar almak istemeleri haklarıdır. hido'nunsa böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. geçtiğimiz sene 5 yıllık 53 milyon dolara imza atmış bir adamdan bahsediyoruz.

sözlerimi bu saçma fakir edebiyatını kınadığımı bildiren sözlerle bitiriyorum. sanırım çok uzun bir süre ne sevinmeyi ne de hakkımızı aramayı öğrenebileceğiz.


4 yorum:

  1. zamanında GS'da ülke tanıtımından dolayı ödül aldığında da aynı şeyler konuşuluyordu. 10 yıl sonra da aynı şeyler konuşuluyor. Çok değişik bir milletiz ortada büyük bir başarı var. biz onun keyfini çıkaracağımıza, adamların aldığı paraya takılıyoruz. Ayrıca dediğin gibi Hidayet'in NBA de kazandığı parayı bilmeden 1.5 milyon için aç gözlülük yapıyor demek ne kadar doğru.

    YanıtlaSil
  2. valla dediğin gibi garip bir milletiz scorp. laf olsun diye muhalefette üzerimize yok. bu ödül olayında karşı çıkılacak tek şey normalde devletin birinci olanlara verdiği 500 cumhuriyet altınını takıma dağıtması. bu 500 cumhuriyet altınını ya bütün ikincilere de dağıtacaksın ya da basketçiye iltimas geçmeyeceksin. bunun dışında etik ve maddi anlamda bir yanlış görmüyorum.

    YanıtlaSil
  3. özellikle yorum yapan sarkıcılara ayrı bir uyuzoluyorum. zannedersin her konsere asgari ucretle cıkıyorlar.

    YanıtlaSil
  4. sorma selaminko ya!

    ama ben emre aydın'ın ağzının payını verdim evvelallah:D dedim 500 kanalda çık sen de tanıt türkiyeyi al sen de helal hoş olsun dedim:D

    YanıtlaSil