30 Ağustos 2013 Cuma

Eskişehirspor:0-0:Galatasaray # Terim'in 6-0-4 İle İmtihanı



Her hafta 6-0-4’ün Galatasaray’ın başına açacağı belalardan bahsedeceğiz sanırım. Sezon sonunda Süper Lig’in  en derin kadrolarından birine sahip olan Terim geldiğimiz noktada ikinci yarılarda maçın akışını değiştirecek oyuncu bulmakta inanılmaz zorlanıyor ve gelecekte zorlanmaya devam edecek gibi. Bugünkü maçta ikinci yarı bir hamle yapabilmek adına Amrabat’ı 18’e alan Terim yeni transfer Chedjou’yu kadro dışı bırakmayı göze almıştı. Bu manzaraya daha pek çok maçta şahit olacağız. Sezon öncesinde belirttiğim gibi bu durum kadro dengesini bozacak neticelere yol açacak. Galatasaray taraftarı da bazen yanlış tercihler yapan teknik ekibe çoğu zaman da Türk futbolcu yetiştireceğiz hayaliyle dayatılan 6-0-4 sistemine serzenişte bulunacak.

Gelelim maçın teknik analizine: Galatasaray maça  aşağıdaki formasyonla başladı. Sezon başı yazımı okuyanlar Galatasaray’ın en büyük sorununun bekte değil de kanatlarda yaşanabileceğinden bahsettiğimi hatırlayacaklardır. Galatasaray ilk yarıda sahanın aşırı sulanmasının da etkisiyle topa fazla sahip olamadı ve kanatlarda da gerçek kanat oyuncuları bulunmadığından topu Drogba ve Burak Yılmaz’ın kafasıyla buluşturamadı. Eskişehirspor öyle ahım şahım bir futbol oynamamasına rağmen özellikle kanat beklerde yer alan oyuncularının çok diri olması ve orta sahanın dinamizmi sayesinde Galatasaray’a göbekten de gelme fırsatı vermedi.
Haber ile ilgili metin girin!.
Fatih Hoca ikinci yarıya bambaşka bir formasyonla çıktı ki bu da düşündüğümü doğrular nitelikteydi. Kanatların işlemeyişi ve verimsiz geçen ilk yarı hocayı düşündürmüş olacak ikinci yarıya biraz da risk alıp takıma iki kanat monte ederek başladı. Sola Amrabat’ı, sağa ise Sabri’yi koydu teknik patron. Böylece takım aşağıdaki dizilişteki gibi oynamaya başladı. Alınan risk erken bir sakatlıkta kendini gösterdi tabii. Zan’ın müzmin sakatlığı tekrarlayınca başka hamle şansı kalmadı Terim’in. Ceyhun’u stopere çekti. Ve yaklaşık 35 dakika boyunca sadece saha içi hamleleri yapmak durumunda kaldı. Gerçi yedektekilere bakıldığında oyunu değiştirme hamlesi için pek bir seçenek olmadığı da ortadaydı. Galatasaray hep söylediğimiz gibi bu yıl sahaya çıkan 11’in yüksek performans göstermesine bağlı skorlar alacak gibi duruyor. Bunun da mucizevi bir devamlılık gerektirdiği ortada. İkinci yarıda Necati eski Necati gibi bir bitirişe sahip olsaydı bugün cebe konan 1 puanla da teselli bulamayacaktı sarı kırmızılılar. Necati geçen haftaki kötü performansının ardından bu haftaki büyük şansı da elinin tersiyle itmiş oldu.
Haber ile ilgili metin girin!.
Galatasaray,  son iki haftada 2 puana razı bir oyun sergiledi. İki haftada görülen gerçek kanatlardaki çaresizlikti. Terim iki haftada iki forvetinin de mutsuz olmasını engelleyemedi. Geçen hafta "aman canı sıkılmamıştır umarız" denen Drogba iken bu maçta ikinci yarıya çıkmayan Burak için aynı sözler sarf edildi. Var olan sistemde kadrodaki önemli oyunculardan bazılarının mutsuz olmaması mümkün gözükmüyor. Yabancı kısıtlaması ve takımın bu kısıtlamaya önlem alamamış olması yeni transferi dahi tribüne yollayabiliyorken Terim’in çok fazla beyin jimnastiği yapacağı gün gibi ortada. Milli takım arasında bu duruma bir çare arar diye de avunamayacağız. Terim bu süre zarfında milli takımın dertlerine zaman ayırmak zorunda kalacak.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder