19 Ağustos 2013 Pazartesi

YENİ SEZON ÖNCESİNDE GALATASARAY

Sezon öncesi takımlar hakkında yorum yapabilmek oldukça zor oluyor. Hele ki sezonun ilk maçları sezonun geneli hakkında bize hiçbir ipucu veremeyebiliyor. Keza Galatasaray'ın şampiyon olduğu sezon İstanbul BB'ye yenilerek sezona başladığını unutmayalım. Her şeye rağmen sezon öncesinde Galatasaray'da durumu kendime göre değerlendirmek isterim:


Galatasaray'ın sezon içinde yabancı kısıtlamasından başı en çok ağrıyacak kulüp olacağı düşünülüyor ancak ben pek o görüşte değilim. Sebebi çok açık. Galatasaray'ın 10 futbolcusundan 4 tanesi sürekli forma bulamayacağının zaten bilincinde. Bunlar Elmander, Riera,Dany ve Amrabat. Bu futbolcular içerisinde küstürülmemesi gereken tek isim sanırım Amrabat ki Fatih Terim rotasyonda sıklıkla kendisini kullanacaktır. Sol bekte ise sadece Hakan Balta ile yola devam edilmesi büyük risk taşıyor doğrudur. Bugün Hakan Balta'nın önemli bir sakatlık yaşaması Galatasaray'ı zor durumda bırakabilir. Buna rağmen takımın bu kuraldan ötürü dengeleri bozulmayacaktır görüşünü savunuyorum. 

En büyük sorun sol bek için yaşanıyormuş gibi gözükse de benim fikrim takımın probleminin kanatlarda olduğu yönünde. Galatasaray defansını sağlam tutarak değil hücum zenginliği göstererek futbolunu kabul ettirmeye çalışan bir ekip haline dönüştü. Bu anlamda Galatasaray takımından 90 dakika boyunca geriye yaslanarak sabretmesini, bulduğu kontralarla sonuca gitmesini asla bekleyemezsiniz. İştahla saldırmaya çalışan bir ekip olacaktır hemen her maçta karşınızda. Takdir edersiniz ki bu durum tıkır tıkır işleyen kanatları gerektirir ki her ikisinde de sıkıntı olduğuna ve çözüm sağlanamazsa sezon içerisinde daha büyük sıkıntılara sebep olacağına inanıyorum. Sol kanatta Amrabat büyük ölçüde yabancı kısıtlamasına takılacaktır. Sağ kanatta ise Hamit Altıntop'tan beklenilenin alınamadığı ortada. Sağda Hamit'in neredeyse tek alternatifi şu an için Burak Yılmaz gibi gözüküyor. Burak yıllardır iyi bir SC olarak yükselişe geçtiğine göre ondan kanat yaratmaya çalışmazsa daha iyi eder Fatih Terim. Soldaki alternatifler ise sağa göre çok ama fark yaratmaları için çok çalışmaları gerekiyor. Erman Kılıç,Emre Çolak ve tabii ki Baytar. Bu isimlerden bizleri sadece Emre Çolak ümitvâr ediyor. Sneijder'in sol kanata çekilmesi olasılığını yazmak dahi istemiyorum.

Galatasaray'ın güvenebileceği iki bölgesi var: Forvet hattı ve orta saha (kale için de aynı şeyi söyleyebiliriz)  Melo'nun tavırlarından haz etmesem de beklediğimden çok daha sakin bir 2 yıl geçirdi Brezilyalı. Galatasaray'ı ortada bıraktığı maçları da olmadı değil ancak Avrupa'da Galatasaray'ın önemli bir kozu oldu. Selçuk İnan, Türk futbolunun en önemli ismi ve büyük bir transfer yapmamış olması Galatasaray için büyük bir lütuf.

İleri uçta Drogba ve Sneijder kalitelerini büyük bir aksilik olmadığı sürece rahatlıkla göstereceklerdir. Sneijder'in kafasında dünya kupasında oynamak varsa bu yıl Galatasaray için harika istatistiklere imza atacaktır. Drogba'nınsa taraftarın arzusundan etkilendiği ve motive olduğu ortada. Bu durum Galatasaray için büyük bir şans.

Son haberler Arda'nın Galatasaray'a dönebileceği yönünde. Her zaman takım ile anılacak sembol isimlerin futbola renk kattığını söylüyorum. Arda da sadece sahadaki işine konsantre iken bu söylediğim kriterlere uygun bir futbolcu. Tam bir Galatasaray taraftarı. Ama gidişinden önceki o haz etmediğim racon kesici, itici Türk futbolcusu kimliği ile sarı kırmızıya dönecekse hiç gelmesin diyenlerdenim.  Her şeye rağmen dönüşü Galatasaray'ın bana kalırsa en büyük sorunu olan kanat problemine ilaç olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder