25 Ağustos 2013 Pazar

İLK KAYIP I BURSASPOR:1-1:G.SARAY

2013-2014 futbol sezonunun ikinci haftasında Galatasaray'ın puan kaybı yapabileceğini düşünenler eminim oldukça fazlaydı. Öyle de oldu zaten. Bursaspor ilk yarı soyunma odasına 1-0 geride gitse de ikinci yarıda bulduğu golle maçın berabere bitmesini sağladı.

6-0-4 her takımı ama en çok da Galatasaray'ı etkileyecek derken aslında bundan bahsediyorduk. Olası performans düşmelerine ilaç olarak kenarda sadece Emre Çolak, Erman Kılıç ve Umut Bulut bekliyor ki sağda ve solda geçtiğimiz yıl kilitleri açabilen Amrabat ve Riera kısıtlamaya takıldığı için takıma hiçbir şey katamıyor. Bu oyuncuların maç kondisyonlarının düştüğünü de düşünürsek milyonlarca dolar tribünden sahayı izliyor.

Maç ligin başlangıcı olmasına rağmen oldukça  tempolu oynandı. Bunun sebebi Galatasaray'dan çok Bursaspor'un seyirci desteğini arkasına alıp skor avantajı sağlama arzusuydu. Galatasaray orta sahasında Selçuk'un bir iki pasına Burak ve Drogba doğru hamleleri yapabilseler maç ilk yarıda bitebilirdi.

Hamit için eminim maçı izleyen her Galatasaraylı aynı şeyleri düşünüyordur. İlk yarının son dakikalarında golü getiren klas sayılabilecek asisti yapmasına rağmen Hamit geçtiğimiz yıldan çok da farklı gözükmüyor. Galatasaray'ın hızlı hücumlarında hamle ve pas geciktirmeleri ile takımın freni konumunda. Fatih Terim'in önceki dönemlerini de yakından takip ettiğimiz için inandığı futbolculara çok kötü dönemlerinde dahi şans tanıdığını hatırlıyoruz. Hamit de onlardan biri. İnsan Hamit'in kötü pas tercihlerini, hamlelerinde yavaş oluşunu gördükçe bu futbolcu nasıl olmuş da Bayern'de on birin vazgeçilmezi olmuş diye düşünüyor. Ama kahretsin ki Altıntop'un o yıllarını da çok iyi hatırlıyor ve bu kıyaslamalar sonucunda bu büyük tepkileri veriyoruz.

Galatasaray'ın yediği golde  futbolcuların yapabileceği pek bir şey yoktu. Ceza sahası içinde müdahaleye imkan tanımayan bir üçgen kuran Bursa ileri ucu, 97'lik genç "wonderkid" Enes ile golü buldu. Bu anlamda maç boyunca kötü bir iş çıkarmadığını düşündüğüm geri dörtlüye golün yükünü yüklememeli diye düşünüyorum.
Süper Lig-Müthiş maçta kazanan yok: 1-1
Sezon öncesi değerlendirmelerimde belirttiğim gibi Galatasaray'ın kanat futbolcusu olmadan oynamak zorunda oluşu ilk sıkıntı sinyallerini verdi. Galatasaray, bu dizilişle yalnızca göbekten varyasyonlarla gole gitmek zorunda kalıyor. İşin kötü yanı Galatasaray'ın mevcut kural ve kadro yapısı ile kanat futbolu oynamasının imkansız oluşu. Bu anlamda deplasmanlarda sıkıntı yaşamaya devam edebilir.

Bugün Drogba ve Sneijder iyi performans sergilemediler. Sneijder'in geçen senekinden çok daha diri olduğu ortada. Drogba ise Bursa stoperinin sert müdehaleleri arasında sindi. Oyundan alınması doğal görünse de çıkarken çok da mutlu olmadığı anlaşıldı. Büyük oyuncuları kadroya katmaktansa onları o kadroda mutlu tutabilmek çok daha zordur. Bu anlamda Drogba ve Sneijder her maç içinde patlamaya hazır bir bomba.

Bursa'da  golü bulan 97'lik Enes hakkında şimdiden konuşmak çok manalı değil keza benzer çıkışları yapan pek çok oyuncunun kariyeri önümüzde duruyor. Buna rağmen Türkiye'nin belki de en iyi orta saha oyuncusu konumundaki Batalla'yı kadrosunda tutmayı başarabilen Bursa yönetimini kutlamalı. 

Son sözler Galatasaray'ın kadro derinliği üzerine olsun. Geniş bir kadroya sahipmiş gibi duran Galatasaray'da 6-0-4 kuralı gereği tribünde kalan oyuncuların üç kulvar içinde mücadele edecek olan Galatasaray'a pek de yararları olamayacakmış gibi geliyor bana. Maç eksiği küçümsenmeyecek bir sıkıntı çünkü. Bu durum Galatasaray'ın kadro derinliği problemi yaşayacağını da gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder