29 Mart 2010 Pazartesi

ŞİMDİ NE OLACAK


Bir derbi daha geldi geçti. Blogların hemen hemen tamamı haklı olarak derbi üstüne yazıyor, konuşuyor. Asıl mesele bundan sonra neler olacağı aslında. Uzun süredir 4.lüğe kadar düşmemiş tepelerde dolaşmış bir Galatasaray var önümüzde. Hatta sene başında gol rekoru kırar, tozu dumana katar dediğimiz bir Galatasaray var.
İşin ilginci yukarıda filler tepişirken aradan kaçan Mustafa Denizli'nin çaktırmadan yaptığı şampiyonluk yürüyüşüdür. Geçen sezon da böyle sinsi sinsi takıldılar ve şampiyonluğa ulaşmayı becerdiler. Sanırım bir takım için en önemli başarı unsurları arasında medyanın o takımı unutması geliyor. Üzerindeki baskıyı def eden Beşiktaş, burnu havada Fener ve Galatasaray'ı sollamayı başardı. Vallahi helal olsun.
Ligin bitimine kaldı 7 hafta. Bursa'nın bu 7 maçına bakarsak bir deplasmanları var ki ateş pahası. Galatasaray ile oynayacaklar. Galatasaray o haftaya kadar iddialı konuma gelebilirse maçın önemi bir kat daha artacak Yok haftaya Sivas'ta gümlerse Galatasaray havluyu atar ve Bursa maçına da asılmaz. Ankaragücü'nün Beşiktaş'ı zorlayacağı kesin. Ancak BJK son haftalardaki çıkışını sürdürürse oradan da 3 puanla dönmeyi başarır. Anladığım kadarıyla fikstürü en kötü olan takım Galatasaray. 4 deplasmanı var ve öyle kolay lokma değiller. Fenerbahçe, Ankaraspor maçının dayanılmaz hafifliğini yaşayacak. BJK'yi İnönü'de konuk edecek olmaları da büyük avantaj.
Ben Galatasaray'ın yine de şansının devam ettiğine inanlardanım. 5 puan fark 7 haftada kapanabilir. tabii rakiplerin de ne yapacağı çok önemli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder