25 Mart 2010 Perşembe

ŞİKE VE BİZ


Fatih Akyel ilk kez kadroya girdiğinde ne kadar mutlu olduğumu hatırlarım. Fenerbahçe forması ile poz verdiğinde de üzüldüğümü tabii. Ancak bu adamların dünyası aşağı yukarı böyle zaten. Yani futbolcularımızın hayata bakışı,konuşmaları,ilişkileri vb. toplumun kültür seviyesi düşük tabakasıyla aynı. Sürekli bir iniş çıkış. İstikrardan eser yok. Hiçbir şekilde düzene girmeyen bir hayattan bahsediyoruz. Tabii farklı olanlar da var ancak çoğu böyle.

Milyon dolarlık servetlerin sahibi olan bu cahil çocuklar hangi çılgınlıkları yapacaklarını şaşırıyorlar. Saçma heveslerin peşine düşüyorlar. Bulundukları statüyü hazmedemiyorlar. Şike, eyyam vb. iğrenç olaylara da karışmaları doğal oluyor böylece.

Fatih Akyel ve diğer futbolcu anladığım kadarıyla haklarında daha çok delil olduğundan mahkemeye sevk edilmişler. Bu onların suçlu olduğunu göstermiyor tabii. Mahkemenin kararını beklemeliyiz. Bunun dışında şike gerçeğine de alışmalıyız. Devlet kurumlarına ya da özel kurumlara bir göz atın hangisinde şikevari şeyler olmuyor? Torpiller adam kayırmalar sınavsız hayali puanlarla atamalar vb. vb. Eee futbol ne ki? İzole bir organizasyon mu? Böyle istismara açık bir platformda şikenin kralı yapılıyordur, eminim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder