6 Şubat 2010 Cumartesi

ZEMİNİN AZİZLİĞİ


Maç öncesinde zeminin bu kadar kötü olacağını söyleselerdi inanmazdım çünkü gerçekten Türkiye'nin en iyi spor komplekslerinden biri olduğu söylenen Kadir Has Stadyumu, böylesine bir zemine sahip olmamalıydı. Futbolcular 2 metreye top atmakta zorlandılar.

Galatasaray'ın öyle ahım şahım bir futbol oynayamayacağı takımların kadroları açıklandığında belliydi aslında. İleri uçtaki futbolcular açısından bu kadar zengin olan bir takım ligin ikinci yarısında sakatlıklar ve yanlış transfer politikaları nedeniyle resmen aciz kalmıştır. Düşünün ki bir sezon öncesi stopere kimi yerleştirsek acaba diye kafa yoran taraftar bu yıl da bir sürü maça acaba santrafor mevkiinde kim daha iyi oynar diye kafa yoruyor. Hayır, bir sürü seçenek içinden böyle bir tercih durumumuz olsaydı anlayacağım ancak her zamanki gibi en iyi çakma mevki adamını arıyoruz. Bir Galatasaraylı olarak buna alıştığımı belirtmek isterim. 5-6 yıldır çakma sağ beklerle, devşirme orta saha oyuncularıyla iş yaptığımızdan sorun çıkmıyor artık.

Maç vasatın üzerine çıkmayan bir mücadeleye sahne oldu. Hakem öyle amatörce hareketler yaptı ki, resmen kendisine güldürdü. Sanki karşısında 15 yaşında çocuklar varmışçasına futbolcuları kendinden uzak tutmaya çalışması onları abartı el kol hareketleri ile uyarması ve azarlaması aslında ne kadar korktuğunun da göstergesiydi. Maçın stresini kaldıramadı diye düşünüyorum.

Maçı keyifsiz hale getiren en önemli unsur saha zemini, ikincisiyse Galatasaray'ın eksik kadrosuydu diye düşünüyorum. Bu eksikliklere rağmen 3-4 net pozisyonu değerlendirememek de sanırım maç içi şans faktörlerinden biriydi. 10 kişi kalan Kayserispor'a her türlü bahaneyi bir yana bırakıp bir gol atmalıydı Cim Bom.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder