1 Aralık 2015 Salı

YOKLUĞUNDA ÇOK KİTAP OKUDUM: MELO

Galatasaray'da Melo sonrasında "yokluğunda çok kitap okudum, aradım neredesin nerede" edebiyatı yapılıyor. Melo'nun ayrılışından sonra geldiği günden bu yana hareketlerinden ötürü utanç duyduğum bu spordışı insandan kurtulduğumuz için adeta göbek attım. Benimçin Galatasaray takımını sahada 6-0 yenikken bile çirkefleşmeden görebilmek bir onur, kendine göre bir keyif. Buna katılan da oluyor katılmayan da amenna.

Gelelim Melo hazretlerinin orta sahamızda bu kadar etkili olup olmadığı meselesine. Çamur olsa da iyi bir defansif orta sahaydı Melo. Top kesiciliği, defansif özelliğinin yanı sıra hücuma olumlu paslarla katkı sunması da onun Galatasaray taktik düzeni içinde vazgeçilmez olmasını sağlamıştı. Geldiği sezondan itibaren istatistikleri aşağıdaki gibi arkadaşın:






 
Görüldüğü üzere geldiği ilk yıl coşmuş Melo (futbol olarak). Yanılmıyorsam kariyer rekoru ile skora katkı yapmış. Geldiği sezonun Fenerbahçe ve diğer takımların sudan çıkmış balığa döndüğü meşhur süreç sonrasına denk geldiğini belirtmekte fayda var. 12-13 ve 13-14 sezonları birbirine benzer istatistiklere sahipken Melo'nun bahsi geçen her kamp döneminde takıma geç katılıp krallar gibi ağırlandığını hatırlatmalı. Bu 3 sezonda adam dövmeden, rakibi ve taraftarı kasıtlı tahrike kadar bir sürü çirkeflik-çamurluk da cabası. Puanlardansa takımın imajı diyenlerdenim evet.
 
4. yıldızın geldiği son sezonda Galatasaray kariyerinin en düşük seviyesi gözlenmiş. Sakatlıkla da boğuştuğunu göz ardı etmezsek Melo'nun saha içindeki Galatasaray kariyerinin vasatın üstünde olduğunu söyleyebiliriz.
 
Peki Melo  İnter'de nasıl son hafta itibarıyla
 
 
Müdehalelerinde pek de başarılı görünmüyor. Faul yapma oranının fazlalığı ortada. Anlayacağınız defansif özelliklerini sahaya pek yansıtamamış. Buna rağmen pas dağıtabilme oranı neredeyse üst düzey. Bu da İnter'e katma değer sağlamış. Galatasaray'daki ilk sezonuna yakın bir istatistik an itibariyle. (atılan goller hariç) Kart görme potansiyeli herhalde kariyerinin hiçbir evresinde değişmemiştir Melo'nun. Bu da agresif karakteriyle açıklanabilir.
 
 
 
Melo, İnter'de fark yaratıyor mu diye soruyorsanız ben henüz takıma büyük katkı sağlamış diyemem. İnter'le sahaya çıktığı maçların tamamında -Fiorentina maçı hariç- takım 2 golün üzerinde yememiş. Bu da orta sahaya direnç kattığının göstergesi ancak bu gol yemeyiş yalnızca Melo katkısıyla da açıklanamaz gibi geliyor bana.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder