10 Mayıs 2012 Perşembe

SÜPER FİNAL'E 2 KALA

hafta sonu yine bir derbi oynanacak ki bu yıl derbilerin de değerinin düştüğü ortada. büyük takımları bu kadar karşı karşıya getirmek derbilerin marka değerlerini düşürüyor kanımca.

hafta sonu oynanacak derbi kadıköy'de. ee kadıköy ve galatasaray son 10 yıldır pek hayırla anılmıyor malumunuz. öncesinde de galatasaray'ın kadıköy'de rahat kazandığını hatırlamıyorum. uyduruk tsyd maçları dışında pek hoş hatıralarım yok kadıköy ile ilgili. o yıllarda da eski bir stadyum olmasına rağmen baskıyı hissedebiliyordunuz. bu anlamda fenerbahçe seyircisi iyi iş çıkarıyordu. sami yen'de aynı baskıyı kurabildiğimizi düşünmüyorum.

saraçoğlu yenilenince baskı daha da arttı haliyle, avrupa maçlarından başka o tip stadyumlarda maç yapmayan futbolcular fenerbahçe'nin mabedinde silinip gittiler. 10 yıl boyunca bunun ceremesini çok çekti galatasaray. tabii durum bu kadar da sütten çıkmış ak kaşık benzetmesiyle açıklanamaz. fenerbahçe seyircisi son on yılda taraftarıyla, futbolcusuyla, yöneticisiyle kadıköy'de az dövmedi galatasaraylıları. bir nevi demek siz avrupa'da bunları yaparsınız he tavrı ile bir intikam almaca söz konusuydu. galatasaray taraftarı sami yen'de istese de benzer bir baskıyı kuramadı.

neyse yıl olmuş 2012, süper final zamazingosunun sonuna finali taşımak hayli ilginç oldu. kurgulansa bu kadar denk gelmez ama insan şu ortamda bu finalin bile kurgulanmış olabileceğini düşünerek paranoyak oluyor. 

galatasaray'ın kadıköy'de işi oldukça zor. direkt yenilecek, şampiyonluk fenerbahçe'ye gidecek diyemiyorum. sezonda oynanan maçta 2-2lik skoru alabilmişti galatasaray ancak bir gerçek var ki dengeler iyiden iyiye değişti. o günkü fenerbahçe yok galatasaray'ın karşısında. ttarena'da rakibinden 3 puan almış bir fenerbahçe var. 9 puanlık farkı kapamış ve işi finale taşımış bir fenerbahçe. ee kendi sahasında ezeli rakibine karşı şampiyonluk kutlaması yapmayı deliler gibi arzulayan taraftarı da düşününce galatasaraylı futbolcular küçülüyor, küçülüyor, küçülüyor.

normal sezondaki maç gibi bir şaşkınlığın bedeli bu kez çok daha kötü olur diye düşünüyorum. galatasaraylı futbolcular beraberliğin kendilerine yaradığını kafalarından atmalılar ve gerekiyorsa kulaklarına pamuk tıkayıp sahaya çıkmalılar. profesyonelce ve sinirlerine hakim olarak mücadele etmeli galatasaraylı futbolcular. sinirlerine hakim olamamanın nelere mal olduğunu trabzonsporlu futbolcular geçtiğimiz hafta göstermişlerdi.

işte yukarıda yazdığım gibi bir maç olursa galatasaray'ın beraberliği ya da galibeti kotarabileceğini düşünüyorum saraçoğlu'ndan ama aksi bir durum istatistiklere göre daha olası.

her neyse wenger'in dediği gibi bitirelim. istatistikler bikiniye benzer fikir verirler ama en önemli şeyi asla göstermezler :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder