2 Eylül 2009 Çarşamba

ANDRES JOSE FLEURQİN "Kiralık Prens"





"Yıllar çabuk geçiyor ile lafa kolay girilir. Fleurquin Galatasaray'a geldiğinde 26 yaşındaydı. 33 yaşına gelmiş. Uruguay'ın en zengin ailelerinden birinin çocuğu olduğu aslında paraya pula ihtiyacı olmadığı söylenirdi. "Babasının işleri bozulmuş şimdi ailesine Fleurquin bakıyormuş" daha ilginç bir hikaye olabilirdi ama yok öyle bir şey. Andres Fleurquin iyi futbolcu muydu? Emin değilim. Bülent Akın'ın yanında daha iyi duruyordu ama bu da nasıl ölçüyse artık! Josico'nun Maldonado'dan iyi olabilme ihtimali gibi galiba... İspanya'da Cadiz forması giyiyor Fleurquin." (http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/09/andres-fleurquin.html)

23 EYLÜL 2008 SALI


Bu yazıyı dost bir blogdan acetobalsamico'dan kopyaladım. Bir Ankaragücü maçı sonrası Topkapı Sarayı'nda karşılaştığımız Fleurquin'in ne hallerde olduğunu merak ettim ve araştırmaya başladım. Geçtiğimiz yıl Cadiz FC forması giyiyormuş Andres. Yıl 2002'ydi. Şu Lucescu ile kazanılan şampiyonluğa 3 maç kalmıştı. Çok önemliydi Ankaragücü maçı. Benim için de çok önemliydi tabii. İlk defa Ali Sami Yen'de izleyecektim Galatasaray'ı. Hacı olacaktım yani:D Ali Sami Yen'i gördüğümdeki duygularım bana kalsın. Galatasaray o maçı 2-0 kazanmıştı. Serkan Aykut ve Arif atmıştı diye hatırlıyorum golleri. Fleurquin de taçsız prensimizdi o yıllarda. Kiralık olarak gelmişti Galatasaray'a. Çok iyi bir performans sergilemişti ancak gösteriş budalası olduğumuzdan ertesi yıl kadroda tutulmadı Andreas. Sonrasında Avrupa'da unutuldu gitti kendisi. Maçın ertesi günü Topkapı'yı eşiyle dolaşırken gördük Andres'i ve tabii fotoğraf çektirmiştik. Hey gidi gençlik günleri hey:D Üniversite talebesiykenki günler!!:D




5 yorum:

  1. Flerquin ve Perezli döznemin CL performasnı unutulmazlar arasındadır. Hırs , arzu , oyuna kattılan kalite ve fayda anlamında katkıları yadsınamaz . Flerquin'den gol yiyerek maç kaybeden bir Beşiktaşlı olarak ile ayrı bir unutulmaz lık katıyor.

    YanıtlaSil
  2. geçmişine sağlık muratcım :)dimağım şenlendi
    güzel bir yazı

    YanıtlaSil
  3. ERKUT dediğine katılıyorum. O kısıtlı kadroyla Luce büyük iş yapmıştı. Tabii Sergen'in de katkısı büyüktü. Düşün ki forvetinde Radu Nicelescu olan bir takım-ben beğeniyordum- şampiyonlar liginde Liverpool'u yenseydi çeyrek final oynayacaktı. Burada Luce'nin hakkını yememek lazım. Hem Galatasaray hem de Beşiktaş o adama ayıp ettiler!

    Bu arada sevgili Calud övgün için sağ ol:D Eee insanın bi sürü futbolcu arkadaşı olunca böyle oluo:D

    YanıtlaSil
  4. Flerquin'in solundaki tanıdık çıktı :)

    YanıtlaSil
  5. M.T tanıdık derken? Nereden tanıdık?

    YanıtlaSil