12 Şubat 2011 Cumartesi

KEWELL'I SEVERİZ AMA...


maç öncesi yazı yazmak pek adetim değildir. gaziantepspor maçı galatasaray açısından bir hazırlık maçı kıvamında olacaktır. doğruyu söylemek gerekirse bundan sonraki her maç bir sonraki seneye hazırlık maçı olarak değerlendirilecektir. türkiye kupası maçlarını bundan ayrı tutuyorum tabii.

neyse maç öncesi gelen haber şok şok şok kewell kadrodan çıkarıldı şeklindeydi. şok olmayan bir sürü galatasaraylı tanıyorum. onlardan biri de benim sanırım. ne gökhan zan'ın iki hafta önce maç içerisinde kılı dönerken şaşırmıştım ne de bugün maç öncesi kewell'ın sakatlığının nüksetmesine şaşırdım. aslında 3-4 maç üst üste oynayabilmesine şaşırıyordum desem yeridir.

kewell'ı her galatasaraylı gibi seviyorum. bu sevgim aslında galatasarayla da sınırlı değildir. 99-00'de leeds forması giyerken henüz gelecek vaadeden bir genç olan kewell'a hayrandım. o sıralar pek çok kulübün de gözdesiydi avurstralyalı. keza sonrasında liverpool'a geçerek kariyerinin zirvesine çıkmıştı.galatasaray'a geldiği gün de oldukça heyecanlanmıştım. pek tabii avrupa'dan ülkemize gelen önemli yıldızların hemen hemen tamamının özel durumları oluyor ve bu özel durumlar bu yıldızlarla takımlarımızın yollarının kesişmesine vesile oluyor. kewell da kariyerinin sonlarını iyi para kazanabileceği, sevilebileceği bir mekan olan istanbul'da geçirmek istemişti. liverpool'da oynaması anladığım kadarıyla sık sık sakatlanması yüzünden olası gözükmüyordu. evet geldiği sezondan bu yana keyifle birçok maçını izledik. harika gollerini unutmamız mümkün değil ancak ben hala geçen sezon ortasında nonda yerine kewell'ın takımda kalmasını doğru bulmuyorum. uzun süren sakatlıklar ondan verim almamızı engelliyor. tabii ki her maça çıkmasını beklemiyoruz futbolcuların ancak belli bir istikrarın da olması gerekiyor.

galatasaray bu sakatlıklar konusunda ağzı en çok yanan kulüp oldu son 3 sezondur. umuyorum ki yöneticiler sonraki sezon sakatlık problemi olan futbolcularla yolları ayırır ve bu tip futbolcularla anlaşma yapmaz.

2 yorum:

  1. Kewell özelikle bu sene Galatasaray'da büyük ücretler kazanan bir oyuncu değil.Ligdeki Gaziantep maçında Kewell'ın eksilkiği hissedilmedi mi?Adamın şu hali bile bu derecede bizi etkiliyor.ama...lı cümleler için en son tercihim Kewell benim.

    YanıtlaSil
  2. yazımda da önemli bir oyuncu olduğunu belirttim ancak galatasaray yepyeni bir yapılanmayla her an takımda olabilecek yabancılara sahip olmalı. kewell bir semboldü bir bakıma yazıda. linderoth'tan bu yana neredeyse her yabancımız sürekli sakatlıkla boğuşuyor. belki de sakatlıkları bilinerek alınıyorlar. örneğin monaco'nun yıldız adayı pino. bildiğim kadarıyla sürekli nükseden bir sakatlığı varmış ve bu biliniyormuş. haftalardır yok kendisi. galatasaray bu zor durumlardan güçlü ayakta kalan futbolcularla çıkabilir ancak. kewell'sa kewell baros'sa baros... gitmesi gerekenler gitmeli

    YanıtlaSil