8 Şubat 2011 Salı

BJK-KARABÜKSPOR MAÇI VE SONRASI

Beşiktaşı bir kenara bırakırsak, Karabükspor sayesinde çok zevkli bir maç izledik geçtiğimiz hafta sonu, özellikle 2.yarı çok keyifliydi.Çünkü Karabükspor kokmadı, geriye çekilmedi, o ünlü 60'lı yılların futboluna hiç bulaşmadı, tenezzül etmedi.Beşiktaş zaten oyunu önde kurmaya çalıştığı için güzel bir maç oldu. Aslında daha gollü bir maç izleyebilirdik, hakem Mustafa Kemal Habitoğlu gerçekten çok kötü bir maç yönetti, karşılıklı verilmeyen penaltılar ve tabi ki meşhur verilmeyen gol. Ama burada durmak gerekiyor, hakem kötü bir maç yönetti, belki de hakem kötü bir hakem ama bir takım planlar peşinde ya da bir kampanyanın savuucusu gibi bir ifade gerçekten artık komik görünüyor.Bundan da ötesi hakemin kötü olması özellikle Beşiktaş'ın sorunlarını ortadan kaldırmıyor.İşte suçlu orada deyip uzaklaşmak Nobre'nin yetenek sınırını gizlemiyor, İbrahim Toraman'ın , Sivok'un Emenike karşısında düştükleri durumu değiştirmiyor.Özellikle maçlardan sonra masaya vurulan yönetici yumrukarı artık tadımızı kaçırmakla kalmıyor, ülke futbolunun aslında bir arpa boyu yol almadığını hepimize gösteriyor. Taraftarlar da artık bunu yutmuyor,nedir yani tüm spor kamuoyu toplanmış Beşiktaş'ı engellemeye mi çalışıyor? Peki neden? Bu soruya verilebilecek hiç bir cevap yok.
Maç hakkında konuşmaktan çok artık bunların konuşulması gerekiyor ve ne zaman ki böyle konuşan yöneticiler yerine sakin, aklıselim insanlar futbolu yönetmeye başlar, ne zaman ki bir iş adamı değil de eski bir futbol emekçisi, gerçekten futbolun içinden gelen biri, bir kulübe başkan olur, işte öyle başlar umutlar...
Mümkün mü?

1 yorum:

  1. Engelleme değil ama bir karşıtlık var. Maçları izlersek eğer genelde rakibin sert oyununa ve zaman çalmalarına izin veriliyor. Guti 2 veya 3.cüye darbeye bağlı olarak maç kaçırıyor.Querasma ve Guti isyan ettirilinceye kadar rakiplere kart çıkarılmıyor.Aurelio'yu Schuster'i cart die atan cesur hakemlerimiz Gökhan Ünalın tekmesine, kendilerine itiraz ederken tecavüz eden topçulara eywallah diyolar.Kupa maçındaki son maçlarda gördügüm en bariz kasti tekmeye sarı kart gösterdi hakem bundan otesi mi var..

    YanıtlaSil