11 Şubat 2011 Cuma

SIKILDIK

bundan birkaç hafta önce galatasaray başkanı adnan polat'ın açıklamaları ile utandık. geçen günse sağduyulu beşiktaşlıların serdal adalı'nın basın açıklamalarıyla utandığını düşünüyorum.

bu utanışlarımız hayırlı bir duruma götürüyor sanki bizi. orta halli fanatik diye tabir edebileceğimiz bir güruh bile artık yenilgiler sonrası hakem vb. bahaneler ardına saklanmayı "eski" buluyor.

serdal adalı, karabükspor maçında verilmeyen gollerinin etkisiyle zehir zemberek açıklamalar yaptı. o topun çizgiyi geçtiği bir gerçektir ve verilmeyen bir gol belki de beşiktaş'ın galibiyetini engellemiştir.her şeye rağmen türkiye futbol ligi artık eskisi gibi değildir. 80'li ve 90'lı yıllarda her şeyin 4 büyükler etrafında döndüğü, her anlamda 4 büyüklerin haklı olduğu lig tarihte kaldı. kalmalı da. bana kalırsa kötü gidişlerin ardından hakem hatalarına sığınma geleneğini sürdürmeye çalışan "reyis" tipli yönetici profiline de prim verilmemelidir. bu söylemlerle gaza gelinmemeli, takımın daha da iyi olması için saha içi ve saha dışı meselelerde çözümler aranmalıdır.

saha dışı meseleler asla maçlardaki hakem hatalarını her şeyin kılıfı haline getirmek değildir. premier lig ya da la liga'da da hakem hataları yaşanıyor. insanın olduğu yerde hatanın olmaması mümkün değildir mesele hekem hatasına rağmen ortaya iyi oyunlar koyabilmekte.

bu can sıkan klişe açıklamaların ardından federasyon başkanı'ndan oldukça düzeyli ve son zamanlarda özlediğimiz yorumlar geldi. bildiğiniz üzre önceden federasyonun başında bulunan tipler de densiz yöneticilerimizden farklı değillerdi. çoğu para babası bu işi hobi diye yapan tiplerdi. racon kesen açıklamalar yaparlardı. yeni başkanın sözlere hakimiyeti karşısında mutlu oldum. oldukça güzel bir türkçeyle derdini, türk futbolunun sıkıntısını açıkladı. her sözünde haklıydı.

neyse umarım yöneticiler taraftarların dahi bu eski taktiklerden sıkıldığını anlamıştır artık. taraftar profesyonelce yönetilen kulüpler, futbolcuya, kulübün tarihine ve geleneklerine hürmet ve hizmet eden bir anlayış bekliyor artık. saçma sapan transferlerle kendi özel işlerinde rantlar elde etmeye çalışan bıçkın yönetici tipi 90'larda kalsın mümkünse buralara uğramasın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder