19 Şubat 2011 Cumartesi

BU SERABA İNANMAYIN

galatasaray için bu devre bir dolu bir boş geçecek gibi. deplasmanlarda pek varlık gösteremeyen bu takım için türk telekom arena rahatlama yeri adeta.

böylesine ümitvar yazdım diye çok mutlu olduğum düşünülmesin. galatasaray futbol takımı hala ortaya beklenen futbolu koyabilmiş değil. maç öncesi kadroyu şöyle bir analiz ettim kafamda ve önceden yazdığım takım yeteneksiz söylemimle çeliştim.

kalede henüz bir kapalı kutu zapata var yedeğindeyse ufuk ceylan ve aykut. çok kötü bir 3'lü sayılmazlar. ufuk'un manisaspor'dayken en çok gelecek vaad eden genç kaleci olduğunu düşünerek diyorum bu lafları.

sol bekte 3 farklı alternatif var ki bunlar türk milli hakan balta, denizli'de fena iş çıkarmayan çağlar ve liverpool'da uzun süre forma bulmuş insua. bu kadar alternatifli bir sol bek fena değil gerçekten. adamların referansları da iyi.

sağ bek serkan kurtuluş ve sabri. sabri artık oranın adamı belli.

stoper mevkii sıkıntılı gözükse de servet ve neill gibi milli stoperlere sahip galatasaray. cana ve gökhan zan alternatiflerini de düşünebiliriz.

orta alan en sıkıntılı bölüm sanırım. ayhan, barış, mustafa sarp üçlüsünün yeteneksiz oluşları galatasaray'ı zora sokuyor.

ileriye dönük orta saha futbolcularımızdaysa resmen bolluk var. solda culio, stancu, kewell, arda,emre sağda pino, kazım kazım, aydın yılmaz ileride tek tabanca baros arkasında yekta.

bütün bu zenginliği berbat edense tabii ki sakatlıklar. galatasaray as takımıyla uzun süredir oynayamıyor. oynayabileceğini de sanmıyorum uzun süre.

bu geceki bucaspor maçında da belli problemler nüksetti ve takımın oynadığı oyundan keyif alamadık. özellikle ilk yarıdaki futbol beni ümitsizliğe itti. halbuki schuster'in son dönemde yaptığını artık hagi yapmalı sanırım. ne varsa hücum üzerine konulmalı ki en azından acımız hafiflesin, atak futbolu izleyebilelim.

hagi'nin en dikkat çeken yanı şablonunu asla bozmaması. sanırım bir istikrar peşinde ancak uzun süredir verim alamadığı bu sisteme bir son vermeli. özellikle deplasman maçlarında bu sistem takımı bir kördüğüm gibi bağlıyor.

buca bugün biraz şanslı gününde olsaydı farklı şeylerden de bahsediyor olabilirdik. gerçekten çok önemli pozisyonları harcadılar. hele ki mendy'nin aşırtıp auta attığı top maçın kader anıydı sanırım.

esas galatasaray deplasmanlardaki can sıkan takım buna emin olabilirsiniz. seraplara inanmayın

4 yorum:

  1. Bu akşam güzel olan sadece skordu.Buca'da kazanabilirdi.Benim saydığım 4 net posizyonları vardı.Biraz becerikli olsalar,galip gelmeleri işten değildi.Eskişehir maçından sonra epey ümitlenmiştim,sonra Gaziantep mağlubiyeti geldi,hadi dedim rakip çok formdaydı,teselli ettim kendimi.Ama bu akşam gösterdi ki değişen bir şey yok.Eskişehir maçı yalancı baharmış...

    YanıtlaSil
  2. söylediklerine harfi harfine katılıyorum

    YanıtlaSil
  3. "MAZİYLE YAŞAMAYI DEĞİL,MAZİYİ TEKRAR YAŞAMAK İSTEDİĞİMİZ İÇİN HAGİ'Yİ ELEŞTİRİYORUZ..."
    Hagi'yi hala savunanlara karşı dün buldum bu sloganı.Seraba gelirsek,zor uyanıcaz be Hocam!

    YanıtlaSil
  4. slogan güzel olmuş:D aynı fikirdeyim hagi'yi eleştiriyor olmamız ona olan sevgimizi bitirmez. gerçi yeni jenerasyon hagi'yi izlememiş olduğu için bu duyguyu bilmeyecektir ancak onun yeri bir başkadır ne yaparsa yapsın. aynı duygular fatih hoca için de geçerlidir.

    YanıtlaSil