12 Haziran 2010 Cumartesi

HAY VUVUZELANIZA...


maçlardan önce şunu söylemeliyim ki şu afrika borusu kafamı ...ti. yani eyvallah yöreye has bir çalgı, eyvallah futbolun belli değerlerine sahip çıkma adına önemli aletler falan ama yani bir yere kadar. bildiğin eşek arısı sesi 90 dakika boyunca susmuyor. hiç de sempatik yanı yok be kardeşim. yani arada susarsın. yok nerdeeee. elemanlar 90 dakika öttürüyor. maçlara konsantre olamıyorum valla. diğer dünya kupalarında farklı kültürlerin farklı tezahüratlarını, melodilerini dinler keyif alırdık. 2010 anasını satiim herkes mi afrikalı. zaarrtttttttttttttttt. yok yok bu anlamda sinir bozucu bir dünya kupası.


açılış maçı bildiğin dandikti. meksika'nın iyi futbol oynadığını söyleyebilirim. özellikle bizim çakma ronaldinho dos santos döktürdü maaşallah ama dediğim gibi genel itibariyle maç fıstı. sinir bozucu vuvuzelalarsa en çok o maçta kafamı ..ikti. sanırım güney afrikanın maçlarını izlemeyeceğim.


fransa maçının tamamını izleyemedim ama 98'in fransa'sı için 40 fırın ekmek yemeleri lazım asilzadelerin. gördüğüm kadarıyla takımda zinedine gibi bir adamın eksikliği hissediliyor. fransa gruptan çıkar ancak ilk turda gümler gibi.


bu yunanistan dünya kupasında biz yokuz ya ah be fatih'im terim'im.


arjantin'i heyecanla bekliyordum. keza beklediğime değen bir başlangıç olacak sandım ilk golle ancak nerdeee. maradona dünyanın en iyisi ama sadece top ayağındayken. heyecanını futbolculara aşılamalı.tangocular sahada adeta geziyordu. hasbelkader bir gol buldular ilk dakikalarda sonrası fıs. nijerya da okocha'lı dönemlerini arıyor sanırım.


ilk iki günde ah ahh nerede o eski dünya kupaları dedim valla. şu bir gerçek ki 30 gün boyunca kafam .ikilecek. napalım futbol aşkına kulakları tıkarız:D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder