13 Mayıs 2010 Perşembe

ATLETİCO MUCİZESİ


25 ağustos 2009 tarihli yazımda la liga'da sempati duyduğum atletico madrid hakkında düşündüklerimi kısaca belirtmiştim. o ara şampiyonlar ligi ön eleme maçının sonucunu bekliyorduk. bugün o yazıyı sonlandırma zamanı.

bir önceki yılın flaş takımı atletico, sene başında büyük kan kaybı yaşadı. heitinga'sından, luis garcia'sına, maniche'sinden leo franco'suna bir sürü yıldız terk etti takımı. şampiyonlar ligindeki hüsran, ligte düşme potasına kadar gerileyiş, atletico'nun birkaç sene evvelki gibi ikinci lige gidiyor duygusu yarattı bende. ancak takımın bu denli düşmesini kimse beklemiyordu.

işin kötüsü bu şaşkınlık veren performans atletico'nun galatasaray maçlarına kadar sürmesine rağmen bu maçlarda son buldu. sami yen'de atletico'ya yenilen galatasaray içinse sonun başlangıcı oldu o maçlar.

koca kupa serüveninde 2 galibiyet alan atletico birçoğumuza göre kupalar tarihinin mucizesini yaratmıştır. final maçındaysa kurt forvet forlan'ın emeği ile mucizesini taçlandırmıştır. bu kadar kötü bir sezon yaşayan bir ispanyol takımı avrupa ligi kupasını kaldırabiliyor işte. bunu becerdiğimiz gün avrupa futboluyla baş edebildiğimize inanmış olacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder