27 Aralık 2009 Pazar

MUCİZE GERÇEKLEŞTİ


Göztepe, bir mucizeye imza attı bugün. Tepecik Bel.'i 4-3'le geçti. Akhisarspor'un da Turgutlu'yu yenmesiyle klasman grubuna yükseldi. Yalı'da büyük bir coşku vardı bizzat şahit oldum. Aslında bunu beklemiyordum. Göztepe'nin kazanamayacağını Akhisar'ın da yenemeyeceğini düşünürken düşündüklerimin tam tersi oldu. Çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Göztepe gibi büyük bir camianın yeri asla 2B'ler amatörler değildir. Bakalım klasmandaki performansı nasıl olacak Göz Göz'ün. Umarım seneye İzmir'imizi 2A'da temsil etmeye hak kazanırlar

19 Aralık 2009 Cumartesi

ELANO-KEİTA-KEWELL AŞ.


Maçı izlediğim mahalle kahvesinde bizi buralara muhtaç edenleri öyle içten andım ki kulağımın dibinde böğüren dayı bile içimden geçenleri anlamış olmalı. Maç izlemekten nefret ediyorum bu mekanlar yüzünden. İnsanlar deşarj oluyor ayrı mesele ancak bu sırada ben sinir oluyorum.

Neyse maça döneyim. Galatasaray, kaç haftadır önüne gelen fırsatları elinin tersiyle itiyordu, Sami Yen'de. Bu gece de aynısı olacak sanmıştım ki sonuç öyle olmadı.

Kuddusi Müftüoğlu ve yan hakemler bu gece maçın kontrolünü ellerinden kaçırdılar. Öyle ki Kewell'ın attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptal etmeleri pek bir manidardı. Öncesindeki Arda'nın eliyle attığı gol konusunda bir şey diyemeyeceğim.

Galatasaray'ın bu futbolla Atletico önüne çıkacağını düşününce tüylerim diken diken oluyor. Savunmadan topu çıkarabilecek bir futbolcu eksikliği o kadar bariz ki artık. Mehmet Topal bugün neredeyse takımı yakan isim oluyordu. Defanstan topu çıkarırken öyle top kayıpları yaptı ki gol gelmediyse Kahe ve arkadaşlarının beceriksizliğindendir.

Son olarak Elano'nun dramına değinmek istiyorum. Yahu adam saçını başını yoldu. Bir Allah'ın kulu da kanatlardan ilerlerken boştaki Elano'ya pas çıkarmadı. Arda'ya dikkat ettim, Elano kendisini paraladı bir pozisyonda "pas" diye, müsait olmasına rağmen Elano'yu tercih etmedi, Arda. Genel olarak Elano'nun adını çok az duydum bu gece. Eskiden yeteneklerini sorguluyordum bu geceden itibaren arkadaşlarının pas ambargosunu sorguluyorum.

18 Aralık 2009 Cuma

GALATASARAY SK - ATLETİCO MADRİD

Kuralar açıklanınca gördüğüm takıma üzüldüm. Atletico'nun yerine bir sürü takım gelebilirdi ancak çıka çıka bir İspanyol çıktı kutudan. Neyse sağlık olsun!,

Cim Bom bu turu geçebilecek taraf. Başka yazılarımda sık sık Atletico'ya değindim bu sezon. Geçtiğimiz sezonun flaş takımı kadrosunu koruyamadığından büyük bir çöküş yaşıyor. La Liga'da alt basamaklarda can çekişiyor. Ancak ne olursa olsun Maxi, Forlan, Reyes, Aquero, Simao, Perea gibi yıldızlar küçümsenecek oyuncular değil. Zor maçlar olacağı kesin. Bir de Leo Franco için ayrı bir önemi olacak sanırım karşılaşmaların.

Fenerbahçe, ilk turda Lille'i geçer diye düşünüyorum ancak sonrasında Liverpool pek de hoş olmamış. Bakalım bekleyip göreceğiz, iki kulüp de umarım yarı finalde birbirlerinin rakibi olur!

''KIRMIZI BEYAZ'' ''SİYAH BEYAZ''


YIL 1912 İSTANBUL BİR ZAMANLAR YÖNETTİĞİ TEBAANIN İŞGAL TEHDİTİ ALTINDA.BULGARLAR YEŞİLKÖYE KADAR İNMİŞ VE SONUÇ:ATA YURDU BALKANLARIN KAYBI...BUNU KENDİNE YEDİREMEYEN BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ ÜYESİ GENÇLER BİR KARAR ALARAK KULÜBÜN KIRMIZI BEYAZ OLAN RENKLERİNİ BALKANLAR YENİDEN ALINANA DEK SİYAH BEYAZ OLARAK DEĞİŞTİRİYORLAR.İŞLER OSMANLI İÇİN İYİ GİTMİYOR VE 1. DÜNYA SAVAŞI, İŞGAL YILLARI...İSTANBULDA FUTBOL TURNUVASI VAR.İTİLAF DEVLETLERİ TAKIMLARI ,RUM ,ERMENİ KULÜPLERİ VE TÜRKLERİ TEMSİLEN GALATASARAYLA BEŞİKTAŞ...FAVORİ BİR RUM TAKIMI.BUNU ONUR SORUNU HALİNE GETİREN TÜRK TAKIMLARI KENDİ ARALARINDA ANLAŞIYOR. BEŞİKTAŞ GALATASARAYA KALECİSİ VE EN İYİ OYUNCUSUNU VERİYOR.TURNUVA SONUCU:GALATASARAY BİRİNCİ BEŞİKTAŞ İKİNCİ RUM TAKIMI ÜÇÜNCÜ...ŞEREFLİ İKİNCİLİKLERİN TAKIMI,RESMİ OLARAK AY YILDIZ TAŞIMA HAKKI OLAN TEK TAKIM!İŞTE BU KULÜP; TARİHİ ERDEMLERLE DOLU OLAN, TARAFTARI SOSYAL BİLİNCİYLE ÖNE ÇIKAN BU KULÜP ŞİMDİ PARANIN KUŞATMASI ALTINDA. BORÇLANDIRILIYOR; KONGRESİNİ, TARAFTARINI MAFYA TEHDİT EDİYOR. ŞİKE RAPORLARINDA BEŞİKTAŞLILIĞI ŞÜPHELİ KİŞİLERİN İSMİ GEÇİYOR. ŞİMDİ KİRALAMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ OYUNCUYA 8 MİLYON DOLAR VERİLİYOR VE BİZ BEŞİKTAŞLILAR HALA DURUYORUZ, NE İÇİN?KULÜP BORÇ BATAĞINDA BATIRILSIN ,KURULU İKİ BÜYÜK DÜZENİNİN BİR PARÇASI DA BEŞİKTAŞ OLSUN DİYE Mİ! BEN BURADAN HAYKIRIYORUM HAYIR!:BAŞARI ONLARIN, PARA ONLARIN BEŞİKTAŞLI OLMANIN ŞEREFİYSE ONURLU BEŞİKTAŞ TARAFTARININ OLSUN!HALKIN TAKIMI YENİDEN HALKIN OLANA KADAR BEN DURMADAN KENDİ ŞARKIMI SÖYLEYECEĞİM:''YAĞMURLU BİR GÜNDE RASTLADIM SANA/ ÜSTÜNDE ÇUBUKLU FORMALAR FARDI/ O ANDA AŞIK OLDUM BEN /HAYATIN ANLAMI SİYAH BEYAZDI/ ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ/ SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZ Kİ/ HER YOLUN SONUN DA ÖLÜM OLSA DA/ SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZ Kİ...''


Umut Selvi

17 Aralık 2009 Perşembe

"AYDIN YILMAZ" GÖZÜMÜZ NE ZAMAN AYACAK?


Konya'da attığı golü hatırlayanlarınız vardır. Herkes gibi ben de evet demiştim, geliyor yerli "Totti". Hani gol makinesi diye alınır da çamaşır makinesi çıkar ya bazı futbolcular bu Aydın'da bu durum yaşanıyor anladığım kadarıyla. Başa gelen bütün teknik adamların gözüne girmeyi başarıyor genç futbolcu ancak sanırım performansı antrenmanlarla sınırlı kalıyor. Belki de stadyum fobisi vardır kim bilir? Gerçi Carrusca gibi Dünya Gençler Şampiyonası'nda yıldız adayı gösterilen bir sürü futbolcu hatırlıyorum. Aydın da bunlardan biri olacak sanırım. Her Galatasaraylı gibi bir Arda daha kazanmayı umuyorum ancak Aydın'a verilen kredilerin de sonuna gelindiğini hissediyorum. Dünkü Graz maçındaki performansı umarım onu kendine getirir ve fırsat bulduğu ilk maçta bu sözlerimi ağzıma tıkar, Aydın!

12 Aralık 2009 Cumartesi

ANTALYA'DA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜŞ


İlk yarıdaki Galatasaray, Rijkaard döneminde bugüne kadar izlediğimiz en kötü Galatasaray'dı. Gerçi skor bizleri yanıltmamalı. Orhan Ak'ın golü ofsayt gerekçesi ile iptal edilmeliydi. İkinci goldeki dahiyane avantaj ise takdire şayandı. Yan hakem geriden çıkan Jedinak'ın pozisyonunu doğru değerlendirdi. İkinci yarıda silkelenebileceğini düşünüyordum Galatasaray'ın ancak maç sonundaki skora rağmen Antalyaspor'un direkten dönen 3 topu hala aklımı kurcalıyor. Bu futbolla birkaç maç içinde tekerlek yeniden patlayacaktır. Eksikler hiç de küçümsenecek gibi değil tamam, ancak Galatasaray futbol takımı bir şekilde kalitesini sahaya yansıtmalıdır. Yoksa bir sonraki deplasmanda taraftarların sabrı taşabilir.

Elano her geçen hafta mücadelesini artırıyor gibi. Kendini kanıtlama çabası içinde büyük bir efor sarfediyor. Her yere yetişmeye çalışıyor. Böyle bir mantaliteyle sanıyorum başarısız olması mümkün değil. Karakter sahibi Brezilyalıların tadından yenmiyor zaten...

7 Aralık 2009 Pazartesi

YENİ BİR SOLUK





FADO FİESTA FUTBOL, yepyeni bir yazara kavuştu:Umut Selvi. Yazılarını artık bizler için yazacak olan değerli arkadaşımız Selvi'ye hoş geldin diyoruz. Bugünlerde Van'da vatani görevini yapan değerli yazarımıza hayırlı tezkereler diliyoruz.

3 Aralık 2009 Perşembe

UEFA AVRUPA LİGİ GAL:1-0:PANA


Dün gece tribünler dolu olmasına rağmen maçın o kadar seyirciyi memnun ettiğini düşünmüyorum. Gerçi ikinci yarıda Keita girdikten sonra çok güzel hareketler izledik bir müddet. Hatta aklıma bilmem kaç dakika topu rakibe göstermeyen Rijkaardlı Barcelona geldi ancak bu uzun sürmedi ve maçın keyifli olmasını sağlamadı.

Her şeye rağmen iki kulübümüz de Avrupa Ligi gruplarından birbirlerine mesaj yollarcasına birinci çıktılar. Şimdi sonraki turda rakiplerimizi bekleme zamanı. Son maçların hazırlıktan başka bir önemi kalmadı. İkinci turda gelecek rakiplerden bazıları gözümü korkutuyordu. Bunların en bombası Şampiyonlar Ligi'nden gelecek olan Liverpool tabii. Bu takımların arasına umarım Beşiktaş da girer. Bu yıl iki Türk takımı da kupanın favorileri arasında bana kalırsa. Bir iki tur daha geçeceklerine inanıyorum. Galatasaray geçen yılki Hamburg felaketine benzer bir durum yaşamazsa en az çeyrek final yapar diyorum. Fenerbahçe'nin de çeyrek finale geleceğine inanıyorum. Bakalım, tüm bunları zaman gösterecek bakarsınız bir yerli final olur Avrupa Ligi'nde...